Приготуйте смачний овочевий супчик із сметанною заливкою і жодного м’яса не треба! Виходить легкий, смачний суп, який можна їсти хоч щодня, і він зовсім не набридає.
Складові:
- 2 моркви;
- 1 цибуля;
- 2-3 болгарські перці;
- 1 стебло цибулі-порею;
- 1 кг картоплі;
- 50 гр. вермішелі для супу («павутинка»);
- 2 л води;
- олія соняшникова для смаження;
- чорний перець, сіль за смаком;
- гілочки свіжої м’яти та петрушки;
- 2 яйця + 100 гр. жирної сметани для заливання.
У глибокій каструлі обсмажте натерту моркву, цибулю. Потім додайте дрібно порізаний болгарський перець, стебло цибулі-порею.
Наріжте картоплю, відправте до овочів. Залийте водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до м’якості картоплі.
В кінці додайте павутинку (можна попередньо обсмажити на сухій сковороді до коричневого кольору, для яскравішого смаку), посоліть, поперчіть.
Дрібно наріжте свіжу зелень, також відправте в готовий суп.
Яйця збийте зі сметаною.
Вливайте по одному ополонику бульйону в заливку, щоб яйця та сметана не згорнулися, і температура була приблизно однаковою. Влийте приблизно 3-4 половники. Потім вилийте заливку у готовий суп, перемішайте.
Вершковий, ніжний, ситний овочевий супч ідеально впишеться у щоденне меню!