Бісквітний пиріг з чорницями готується швидко, виходить дуже смачно. Можна ще зробити простий крем із сметани або вершків, які чудово поєднуються з чорничною начинкою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 200 г;
- цукор, 150 г;
- яйця, 4 шт.;
- сіль; дрібка;
- борошно, 300 г;
- молоко, 70 мл;
- лимонний сік, 1 ч. л;
- ванілін;
- сода, 2 ч. л;
- чорниця, 450 г;
- крохмаль будь-який, 1 ст.л;
- вершки збиті або жирна сметана, 200 мл та цукрова пудра для крему.
Процес приготування
Розм’якшене вершкове масло збиваємо із сіллю та цукром до однорідності.
Вводимо по 1 яйце і збиваємо масу. Додаємо ванілін, перемішуємо.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з содою, всипаємо частинами масу, збиваємо.
Вливаємо молоко, збиваємо та додаємо лимонний сік, перемішуємо.
Ягоди свіжі або заморожені змішуємо з будь-яким крохмалем, щоб вони не розтікалися по тісті.
Форму для випікання застеляємо пергаментом і викладаємо шар ягід.
Викладаємо тісто і зверху ягоди.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, але дивіться по своїй духовці, готовність перевіряйте шпажкою.
Остуджуємо пиріг і за смаком посипаємо цукровою пудрою або готуємо швидкий крем із збитих жирних вершків або сметани із цукровою пудрою. У будь-якому випадку, у вас вийде просто чудовий десерт до чаю.