Чорничний пиріг: не залишається шматка. Простий бісквіт, який складається з декількох інгредієнтів

Бісквітний пиріг з чорницями готується швидко, виходить дуже смачно. Можна ще зробити простий крем із сметани або вершків, які чудово поєднуються з чорничною начинкою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г;
  • цукор, 150 г;
  • яйця, 4 шт.;
  • сіль; дрібка;
  • борошно, 300 г;
  • молоко, 70 мл;
  • лимонний сік, 1 ч. л;
  • ванілін;
  • сода, 2 ч. л;
  • чорниця, 450 г;
  • крохмаль будь-який, 1 ст.л;
  • вершки збиті або жирна сметана, 200 мл та цукрова пудра для крему.

Процес приготування

Розм’якшене вершкове масло збиваємо із сіллю та цукром до однорідності.

Вводимо по 1 яйце і збиваємо масу. Додаємо ванілін, перемішуємо.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з содою, всипаємо частинами масу, збиваємо.

Вливаємо молоко, збиваємо та додаємо лимонний сік, перемішуємо.

Ягоди свіжі або заморожені змішуємо з будь-яким крохмалем, щоб вони не розтікалися по тісті.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і викладаємо шар ягід.

Викладаємо тісто і зверху ягоди.

Чорничний пиріг: не залишається шматка. Простий бісквіт, який складається з декількох інгредієнтів

Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, але дивіться по своїй духовці, готовність перевіряйте шпажкою.

Чорничний пиріг: не залишається шматка. Простий бісквіт, який складається з декількох інгредієнтів

Остуджуємо пиріг і за смаком посипаємо цукровою пудрою або готуємо швидкий крем із збитих жирних вершків або сметани із цукровою пудрою. У будь-якому випадку, у вас вийде просто чудовий десерт до чаю.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...