Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

Якщо вам подобається східна кухня, фунчоза з м’ясом гідна того, щоб стати вашою фірмовою стравою. Готується вона просто і виглядає ефектно. Не дарма її прозвали скляною локшиною! Готується з бобів мунг, завдяки яким зберігає свою прозорість навіть після варіння. Користь від такої локшини вища, ніж від будь-якої іншої. Кажуть, що це улюблена їжа самураїв! І сучасних спортсменів.

Високий вміст вітаміну Е, велика кількість білка (як і у всіх бобових продуктах), мінерали і клітковина – золотий склад. Залишилося тільки навчитися правильно її готувати, однак з цим у вас точно не виникне ніяких проблем.

Необхідні продукти:

  • Фунчоза – 250 г
  • Яловичина – 300 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Коріандр – 0,25 ч. Л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,25 ч. Л.

Покроковий процес приготування:

Для початку замочіть фунчозу в кип’ятку на 10-15 хвилин. Не бійтеся, вона не розмокне!

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

На сковорідці з олією обсмажте шматочки м’яса до рум’янцю.

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

Додайте до яловичини нарізану півкільцями ріпчасту цибулю і готуйте до її прозорості, помішуючи.

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

Потім додайте болгарський перець і моркву, нарізані соломкою. Обсмажуйте ще 5 хвилин, після чого додайте сіль, перець, коріандр.

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

Потім додайте в зажарку нарізаний брусочками огірок і роздавлений часник, перемішайте і додайте фунчозу.

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

До фунчозу влийте соєвий соус, розведений водою і оцтом. Ретельно перемішайте і потримайте на вогні ще пару хвилин. Подавайте страву до столу!

Чому всі шаленіють від фунчози і з чим її готувати

Коли будете вибирати локшину, не спитайте фунчозу з рисовою. Вони обидві виглядають прозорими, але придивіться до складу. Фунчоза – це саме бобова локшина, а ось рисова, відповідно, робиться з рису і стає білою при варінні. Склад її бідніший, а по вигляду вона більше нагадує спагетті. Готуйте фунчозу з сезонними овочами, птицею і морепродуктами: цей рецепт універсальний. Збережіть його для майбутніх експериментів.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...