Чому цього літа необхідно приготувати фруктово-йогуртовий торт

Літо – прекрасна пора фруктового достатку, прохолодних напоїв і легких десертів. Мій найулюбленіший – це йогуртовий торт без випічки. У десерт додаю мінімум цукру, щоб він не нашкодив фігурі. Дивно, але цей низькокалорійний торт подобається навіть дітям.

Готую йогуртовий торт без випічки за принципом ледачого чизкейка. У якості коржа використовую крихту будь-якого пісочного печива, а начинка може бути різною. Наприклад, замість ківі іноді додаю кубики полуниці. Але саме ківі робить цей торт таким освіжаючим!

Інгредієнти

  • Ківі – 6 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Йогурт – 500 мл
  • Цукор – 70 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Желатин – 4 ч. Л.
  • Печиво – 200 г
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Мигдальні пелюстки – 40 г

Як приготувати фруктово-йогуртовий торт

Насамперед приготуємо основу для торта. Пісочне печиво в блендері подрібніть в крихту. Перелийте в миску розтоплене вершкове масло. Перемішайте.

Чому цього літа необхідно приготувати фруктово-йогуртовий торт

Роз’ємну форму діаметром 22-24 см застеліть пергаментом. На дно викладіть і утрамбуйте печиво. Залиште корж в холодильнику на півгодини. Тим часом залийте желатин 0,5 склянкою води.

Желатин розбухне через 25-30 хвилин. За цей час очистіть ківі, 4 з них наріжте кубиками. Решту підуть на прикрасу. Збризніть кубики ківі лимонним соком, засипте цукром.

Прогрівайте кубики ківі в сотейнику на середньому вогні близько 3 хвилин. Ця процедура прибере гіркоту з фрукта. Коли ківі охолоне, влийте до нього йогурт і желатин. Перемішайте.

Чому цього літа необхідно приготувати фруктово-йогуртовий торт

 

Банани наріжте слайсами навскіс. Викладіть скибочки на корж з печива в один шар. Залийте банани йогуртовою масою. Заготівлю відправте в холодильник на ніч (мінімум на 6 годин).

Чому цього літа необхідно приготувати фруктово-йогуртовий торт

Вже на ранок йогуртовий торт без випічки з ківі і бананами буде готовий. Акуратно дістаньте десерт з форми, відокремте пергамент. Верх і краї торта прикрасьте скибочками ківі і злегка обсмаженими мигдальними пелюстками. До слова, якщо ви ласун, в йогуртовую основу можете додати на 2-3 ст. л більше цукру. Удачі в приготуванні!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...