Чому необхідно їсти грушу і яку користь вона приносить організму?

Груша – один з найпоширеніших солодких фруктів нашої країни. Сортів груші в світі є величезна різноманітність але об’єднує їх одне: груша – неймовірно корисний фрукт. Так дізнаємося ж, за що так цінується груша, користь і потенційну шкоду груші.

Трохи цікавої інформації про грушу:

  • Чи знаєте ви, що найбільший плід груші був вирощений в Японії вагою майже 3 кг! Уявіть собі, 1 груша важить 3 кг! Нормально так…
  • У давнину грушу називали «їжею богів».
  • У японському місті Курайоші навіть є музей груші, побудований у формі груші. Японці знають толк в їжі!

9 доведених корисних властивостей груші

Давайте вже перейдемо до головного питання і дізнаємося, чому необхідно їсти грушу і яку користь вона приносить організму?

Матеріали даної статті підкріплені посиланнями на дослідження

Ні для кого не секрет, що груша є мега корисним фруктом, в якому зосереджені вітаміни, макро і мікроелементи важливі для нормального функціонування організму.

Розглянемо корисні властивості груші, які підтверджені науково, тільки факти і нічого більше:

1. У груші немає сахароза і фруктози, в ній міститься сорбіт, цим вона відрізняється від інших фруктів, і харчових волокон. Груша має м’яку послаблюючу дію і нормалізує мікрофлору кишечника.

2. У 1 груші міститься 20% від добової норми клітковини. Клітковина, як відомо двигун кишечника. Крім цього груша є коморою антиоксидантів (уповільнюють процеси старіння організму, борються з окисленням і раковими клітинами).

3. Вчені з США довели, що регулярне вживання даного фрукта знижує ймовірність розвитку цукрового діабету 2 типу, так як підвищується чутливість тканин до інсуліну і підвищується швидкість утилізації глюкози з крові. Груша має низький глікемічний індекс і дозволена в помірній кількості при діабеті.

4. При регулярному вживанні груші підвищується щільність кісткової тканини, зміцнює зв’язковий апарат, зменшує запальні процеси в суглобах.

5. Всі види груш багаті речовинами лютеїном і зеаксантином, які в свою чергу захищають зоровий апарат від катаракти, дегенерації і ультрафіолетового випромінювання.

6. Корейські вчені виявили, що екстракт груші, а саме протокатехова кислота, здатна пригнічувати меланогенез. Меланома вважається однією з найнебезпечніших пухлин з високим відсотком летального результату.

7. Груша допомагає схуднути, так як пригнічує хронічне запалення, прискорює ферментацій процеси в травному тракті і коригує рівень цукру в крові.

8. Вживання груші в їжу покращує здоров’я серця і судин, знижує загальний холестерин.

9. Також груша має такі властивості: підвищення тонусу шкірних покривів, попередження появи зморшок, прискорення після респіраторно-вірусних захворювань.

Потенційна шкода груші

Як виявилося, протипоказань до вживання груші практично немає. Винятком є лише:

  • Алергічні реакції або індивідуальна непереносимість, рідко, але таке буває.
  • У період загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту (гастрити, виразка) варто обмежити вживання груш.

Підіб’ємо підсумки вищесказаного: безсумнівно, груша – цінне джерело корисних речовин, від якого відмовлятися не варто. Намагайтеся вибирати стиглі жовті плоди.

Рекомендую перед вживанням помити зовні грушу з содою, так як часто виробники обробляють поверхню воском та іншими речовинами, щоб збільшити терміни зберігання. Інше питання – ціна груші. А зараз вона, як би по м’якше висловитися, не дуже доступна.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...