Чому мутніють огірки і як врятувати заготовки. Ці поради, допоможуть реанімувати заготівлі

Чому каламутніє розсіл маринованих огірків: причини, що робити, якщо банка з огірками помутніла. Чи можна їсти огірки з мутного розсолу, в яких випадках їх доведеться викинути.

Сезон зимових заготовок припадає на кінець літа і початок осені. Ця пора пов’язана з великими затратами праці, в тому числі і фінансових коштів. І як же буває прикро, коли в рядах солінь і маринадів виявляються банки з помутнілою рідиною, іноді з роздутими кришками. З такою проблемою хоч раз у житті стикалася кожна господиня. А без улюблених хрустких огірків взимку нікуди, адже саме це соління є відмінним доповненням до зимових страв і салатів.

По-перше, давайте розберемося чому так відбувається. Перша причина – це недостатня герметичність. Пошкоджена кришка, тріснути банка, недостатньо щільна закрутка можуть стати причиною помутніння. Ретельно перевіряйте герметичність, після закрутки переверніть банку, якщо з’являться бульбашки, то щільність порушена.

Друга причина – погано промиті овочі. Справа навіть не в бруді, а в залишках хімікатів, якими удобрювали грядки. Постарайтеся якомога ретельніше промити огірки, використовуйте щітку і видаліть навіть дрібні забруднення, а ще краще на добу замочіть у воді з сіллю. Пошкоджені овочі використовувати не потрібно. Так само приділіть особливу увагу і банкам.

І нарешті, порушення вимог щодо зберігання. Банки з соліннями потрібно зберігати в прохолодному місці, куди не потрапляють сонячні промені. Перші дві доби після закрутки огірки зберігають при кімнатній температурі, далі при температурі не вище + 2 градусів.

Якщо все таки ви помітили каламутність, а кришка не здулася, то не поспішайте засмучуватися. Якщо подібна проблема з’явилася в перші три доби після закрутки, то поставте банки в холодильник, протягом декількох днів розсіл стане прозорим і на дні з’явиться осад. У разі помутніння заготовок протягом декількох тижнів, то овочі можна їсти, тільки після термічної обробки. З них можна приготувати супи. Солянку або додати в пироги.

Овочі з банки з кришкою, яка здулася їсти ні в якому разі не можна. У таких огірках часто утворюються шкідливі мікроорганізми.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Завантаження...