Ця страва подобається всім моїм гостям. Такі кекси з кабачків, це прекрасне доповнення до м’ясних страв, нарізок, свіжих салатів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1 шт;
- помідори, 2 шт;
- сир, 300 г;
- яйця, 3 шт;
- розпушувач, 1 ч.л;
- борошно, 100 г;
- зелень, хороший пучок;
- сіль перець.
Процес приготування кексів
Кабачок тремо на грубій терці. Помідори ріжемо дрібними шматочками. Сир тремо на грубій терці.
Яйця збиваємо вінчиком до однорідності з сіллю і перцем, додаємо тертий кабачок і перемішуємо.
Додаємо помідори і перемішуємо.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, додаємо в масу і вимішуємо.
Додаємо сир і зелень, перемішуємо.
Порада: сир можна не терти, а просто дрібно нарізати.
Форми для кексів змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо в формочки тісто до половини.
Запікаємо близько 20 – 30 хвилин при 180 градусах до готовності.
Кекси закусочні виходять дуже м’якими, повітряними, ароматними, відмінно поєднуються з різними стравами. Ми їх використовуємо замість хліба.