Чому яблучний пиріг варто готувати тільки з заварним кремом

Це незвичайна домашня випічка. Пиріг з яблуками і заварним кремом – тришарова випічка, яка виділяє непередаваний аромат. Він чимось нагадує печене яблуко з начинкою. Повітряна текстура пирога і ніжний крем не залишать вас байдужими!

Інгредієнти

  • Молоко – 370 мл
  • Цукор – 40 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Яйце – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Вершкове масло – 20-30 г
  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цукор – 100 г
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.
  • Яблуко – 2-4 шт.

Як приготувати яблучний пиріг

Кількість інгредієнтів розраховано на форму діаметром 22-24 см. Насамперед приготуємо заварний крем. Для цього змішайте 1 яйце з 40 г цукру і крохмалем. Збийте вінчиком або міксером до однорідності.

Тепер влийте в цю масу 250 мл молока. Поставте сотейник на вогонь. Варіть крем на маленькому вогні, постійно помішуючи. Він повинен загуснути. Коли з’являться бульбашки, варіть ще півхвилини.

Чому яблучний пиріг варто готувати тільки з заварним кремом

Вимкніть вогонь. Тепер додайте в крем 10 г ванільного цукру і дрібку солі. Киньте в сотейник кубик вершкового масла. Перемішайте все віночком.

Далі беремося за тісто. Решту яєць збийте з 100 г цукру (можна додати трохи більше, за бажанням) і дрібкою солі. Туди ж відправте решту ванільний цукру.

Чому яблучний пиріг варто готувати тільки з заварним кремом

Збивайте інгредієнти до пишної піни. На це піде близько 3-4 хвилин. Потім додайте 120 мл молока і рослинне олію. Борошно змішайте з розпушувачем і ванільним цукром. Суміш пересипте в ту ж миску.

Яблука очистіть від серцевини і шкірки. М’якоть наріжте четвертинками. Форму змастіть вершковим маслом. По дну розподіліть яблука, а по ним – тісто.

Чому яблучний пиріг варто готувати тільки з заварним кремом

Заварний крем перелийте в пакет, на кінчику якого виріжте отвір. Спіраллю викладіть крем по поверхні пирога. Готуйте його в розігрітій до 180 градусів духовці 35-45 хвилин.

Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою: вона повинна виходити з тіста сухою і без залишків сирого тіста. Готовий пиріг з яблуками і заварним кремом охолодіть небагато, а потім посипте цукровою пудрою. Випічка має чарівний аромат запечених яблук і ванілі.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...