Чому я готую виключно манні млинці

Домашні торти – моя пристрасть і слабкість. На жаль, дуже часто на подібну випічку не вистачає часу, а з готових покупних коржів робити ласощі для сім’ї не хочеться. Тоді на виручку приходить цей рецепт. Манні млинці – ідеальна основа для млинцевого торта.

Від класичних млинців в рецепті залишилося тільки борошно, а тісто на манні млинці більше нагадує тісто для якоїсь випічки. Проте виростає воно досить швидко, а пекти млинці – взагалі швидка справа. Ось чому я вважаю за краще готувати саме за цим рецептом.

Інгредієнти

  • Манка – 1 склянка.
  • Пшеничне борошно – 1 склянка.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Дріжджі – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 550 мл
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.

Покроковий процес приготування:

У глибоку миску просійте борошно. До нього додайте манку, цукрову пудру, розпушувач і сухі дріжджі. Ретельно перемішайте інгредієнти, залийте їх теплою водою.

Перемішайте все спочатку віночком, а потім – блендером до однорідності. Накрийте ємність з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

Коли маса збільшиться приблизно в 2 рази, знову її перемішайте. Приступайте до готування. Розігрійте на сковорідці трохи соняшникової олії.

Вилийте на сковорідку ополоник тіста. Готуйте млинці з обох сторін приблизно по 1 хвилині. Вони повинні бути рум’яними і пишними.

Чому я готую виключно манні млинці

Готові млинці полийте сиропом або топленим вершковим маслом, подавайте до столу ще теплими. Манні млинці відмінно підійдуть в якості коржів для торта. Вони досить пишні, м’які і добре тримають форму. Сподобався рецепт? Діліться, як вважаєте за краще готувати млинці ви?

Чому я готую виключно манні млинці

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...