Черговий метод зберегти кріп до весни. Хоч в суп додавайте, хоч в рагу

Цим методом я заготовлюю зелень для посипання. В бутерброди, картоплю, несолодкі пироги і салати – ось туди і йде такий укропчик. Він залишається ароматним і яскравим, рідні особливо люблять сипнути його на пельмені або вареники, оживити макарони, з кропом кращає практично будь-яка страва.

Головна умова – зелень повинна бути молоденькою, соковитою, поки кріп ще не встиг зацвісти.

Буде потрібно:

  • масло вершкове – упаковка приблизно 200 грамів;
  • пучок кропу;
  • 3 часникових зубки;
  • за смаком сіль з перцем.

Зелень потрібно вимити і дати обсохнути на паперових або бавовняних рушниках, потім її дрібно нарізаємо або подрібнюють в блендері.

Змішують зелень з м’яким маслом, яке полежало при кімнатній температурі, видавлюють через прес часник. Додають сіль з перцем.

Черговий метод зберегти кріп до весни. Хоч в суп додавайте, хоч в рагу

Після розмішування масло формують за допомогою плівки в “ковбаску” і даємо застигнути в морозилці. Так воно може зберігатися до весни, якщо рідні не з’їдять його раніше.

Черговий метод зберегти кріп до весни. Хоч в суп додавайте, хоч в рагу

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...