Багато, хто вирощує часник, знають, що він псується ще до того, як настане новий сезон. Тому вже до літа або навіть раніше доводиться купувати часник в магазині або на ринку. Виходить, що всі зусилля, витрачені на догляд за часником, не окупились в повній мірі. Якщо ви будете правильно зберігати часник, то більше не зіткнетеся з цією проблемою.
Що для цього потрібно:
- марля;
- скляні банки.
Як правильно зберегти часник
Для початку підготуємо ємності. Банки, як і для консервації, потрібно помити, висушити і простерилізувати будь-яким методом.
Після наповнити їх сухим часником до самого верху і закрити марлею, складеною в кілька разів.
Кришкою закривати не потрібно.
Ємності з часником потрібно зберігати на кухні або в коморі. Головне, щоб було весь час тепло. Зберігати в погребі, підвалі, а тим більше в холодильнику – не можна!
Коли ви будете його використовувати, то беріть постійно з однієї банки, а як закінчиться, перейдіть до іншої. Оскільки часник в повних банках зберігається краще.
Через рік часник все такий же свіжий і соковитий!