Чебуреки з лаваша за 15 хвилин. Обходимося без тіста, а за смаком майже не відрізнити

Чебуреки люблять майже всі, але от процес їх готування не назвати легким. Однак, тут є місце хитрості: тісто можна замінити лавашем.

Основа наших ледачих чебуреків – фарш і кілька лавашів. Оскільки на смак лаваша ми ніяк не впливаємо, постарайтеся зробити фарш максимально насиченим смаком. М’ясо можна брати за смаком: ми змішали курку зі свининою. На 300 грамів м’яса додаємо:

  • 1 цибулину,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • 1 ложка соняшникової олії
  • 50 грамів подрібненої зелені
  • 1 часточка часнику.

Пропускаємо м’ясо і цибулю через м’ясорубку, додаємо зелень і інші інгредієнти. Змішуємо фарш. Він не повинен бути щільним: якщо фарш густий, то варто додати трохи теплої води.

Наносимо фарш на лаваш і закриваємо його. Тут можна готувати по-різному: можна закрити лаваш як справжній чебурек, а можна нарізати шматками і не закривати.

Чебуреки з лаваша за 15 хвилин. Обходимося без тіста, а за смаком майже не відрізнити

Перед смаженням лаваш вмочуємо в суміші з 2-х яєць. У неї можна додати трохи олії, щоб лаваш був соковитим, як справжнє тісто від чебуреків.

Чебуреки з лаваша за 15 хвилин. Обходимося без тіста, а за смаком майже не відрізнити

Смажимо в олії по 3 хвилини з кожного боку.

Чебуреки з лаваша за 15 хвилин. Обходимося без тіста, а за смаком майже не відрізнити

Готовий чебурек виходить дивно соковитим і смачним. По ньому навіть не сказати, що замість тіста у нас банальний лаваш!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...