Чебуреки на кефірі з м’ясом – соковиті, хрусткі і ароматні

Приготуйте для своїх рідних і близьких смачні чебуреки з м’ясом, тісто замішується на кефірі, що легко і просто. Якщо у вашому холодильнику залишився недопитий кефір, то сміливо використовуйте його для будь-якої випічки, в тому числі для того, щоб посмажити хрусткі чебуреки. Тісто на кефірі виходить м’яким і поступливим, впорається будь-яка господиня.

Для начинки візьміть м’якоть свинини, ріпчасту цибулю і зелень. Ми використовували петрушку. М’ясна начинка виходить соковитою за рахунок цибулі і ароматною, так як додається зелень.

Складові:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 3,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Свинина (м’якоть) – 300 г.
  • Цибуля ріпчаста – 80 г.
  • Петрушка – 5 г.
  • Олія – для смаження.
  • Спеції – за смаком.

Як приготувати чебуреки:

1. Насамперед замісіть тісто. Для цього кефір кімнатної температури влийте в глибоку миску. Всипте туди сіль і соду, відразу розмішайте, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочним продуктом. В кефірі почнуть з’являтися бульбашки – значить можна продовжувати працювати з тістом.

2. Вбийте куряче яйце в тісто і розмішайте до однорідності.

3. Всипте пшеничне борошно і розмішайте, щоб не було грудочок.

4. Замісіть м’яке, але в той же час пружне тісто, яке не липне до рук. Залиште тісто відпочивати під харчовою плівкою або рушником на 10-15 хвилин, щоб в борошні утворилася клейковина – тісто для чебуреків буде легко розкачуватися.

5. Тим часом займіться начинкою. Наріжте великими шматочками свинину, почистіть цибулю і також наріжте. Ще для начинки промийте петрушку.

6. Складіть в чашу блендера м’ясо, цибулю і листочки петрушки. Всипте сіль і чорний перець за смаком.

7. Перекрутіть всі інгредієнти, щоб вийшов фарш. Можете влити пару ложок холодної води для соковитості. Вода швидко вбереться в фарш, і начинка не потече.

8. Розділіть тісто на 5-6 кульок, кожну частину розкачайте за допомогою качалки, щоб вийшов круг.

9. Викладіть пару ложок м’ясної начинки на тісто.

10. Защипніть чебуреки, край можна додатково придавити виделкою – буде фігурний візерунок.

Чебуреки на кефірі з м'ясом - соковиті, хрусткі і ароматні

11. Налийте 50-70 г олії на сковороду, розігрійте на середньому вогні і обсмажуйте чебуреки по 2-3 хвилини з кожного боку, щоб утворилася рум’яна кірочка.

Чебуреки на кефірі з м'ясом - соковиті, хрусткі і ароматні

Готові чебуреки подавайте до столу поки вони гарячі і хрусткі.

Чебуреки на кефірі з м'ясом - соковиті, хрусткі і ароматні

Rating
( No ratings yet )
Loading...