Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

Простий часниковий коржик, який за смаком не поступається піці? На 100% правда. Його секрет в особливій заправці із зеленню. Смак цієї випічки нікого не залишить байдужим.

Для тіста ми використали традиційні пресовані дріжджі. Якщо ви звикли використовувати сухі швидкодіючі, змішайте 1 ч. л. сухих дріжджів із просіяним борошном, додайте решту інгредієнтів та замісіть тісто. Його також потрібно буде залишити на півгодини.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 450 г
  • Дріжджі – 20 г
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 250 мл
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Маслини – 10 шт.
  • Моцарелла – 50 г

Покроковий процес приготування:

У неглибокій мисці розімніть дріжджі. Влийте теплу воду, всипте 2 ст. л. борошна та цукор. Ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Залиште опару під рушником на 10 хв.

Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

Перелийте опару в глибоку миску. Всипте борошно, що залишилося, і сіль. Замісіть еластичне тісто. Накрийте миску рушником і залиште у теплі на 30 хвилин.

Робочу поверхню припорошіть борошном. Викладіть тісто, що піднялося. Не обминайте! Скалку присипте борошном і відразу приступайте до розкачування коржика. Намагайтеся сильно не натискати на тісто. Коржик повинен вийти товщиною приблизно 1,5 см.

Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

Деко застеліть пергаментом, перекладіть на нього корж. Ножем для піци або звичайним ножем зробіть поперечні та поздовжні надрізи. Накрийте коржик рушником, займіться заправкою.

Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

У мисочці змішайте оливкову олію, подрібнену зелень базиліка та петрушки та пропущений через прес часник. Додайте трохи солі за смаком і ще раз перемішайте.

Отриманою заправкою полийте корж так, щоб вона заповнив усі прорізи. Ароматну олію розподіліть пензликом по всій поверхні коржика. Маслини наріжте кільцями та викладіть на кожну подушечку тіста. Зверху посипте тертою моцарелою.

Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

Випікати при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Часниковий коржик із зеленню: тісто без молока, масла та яєць

Подайте це ароматне диво гостям, і ви побачите, як за 5 хвилин на тарілці не залишиться ні шматочка. Готуйте та пробуйте із задоволенням!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...