Часникові стрілки тепер не викидаю: готую з них приправу

Сьогодні ми приготуємо часникові стрілки. Нещодавно були у дідуся на дачі і він мені дав просто купу цих стрілок зі словами: “ти точно придумаєш, що з ними зробити!”. Ну я і вирішила зробити з цих стрілок ось таку приправу.

Її можна зберігати в холодильнику (а якщо довго – то в морозилці) і додавати за потребою в різні страви: супи, салати, соуси і т.д.

Як готувати приправу

Беремо часникові стрілки (скрізь пишуть, що краще використовувати саме молоді стрілки, вони м’якші) і зрізаємо з них верхню частину.

Часникові стрілки тепер не викидаю: готую з них приправу

Вона нам більше не знадобиться, цю частину можна сміливо викидати.

Решту часнику нарізаємо на кілька частин. Сильно намагатися не потрібно, тому що ми будемо подрібнювати його в блендері – просто поріжте на довільні шматочки, щоб зручно було скласти.

Складаємо їх в глибоку тарілку і промиваємо в холодній воді.

Ось тепер нам знадобиться блендер (можливо, вийде і в м’ясорубці, але я не пробувала). Перекладаємо в нього наші стрілочки.

Часникові стрілки тепер не викидаю: готую з них приправу

І подрібнюємо на максимальній потужності. У мене на це пішло буквально 20-30 секунд. Воду не додавала, вони і так соковиті;

Ось така красива смарагдова паста у нас вийшла:

Часникові стрілки тепер не викидаю: готую з них приправу

Беремо пластиковий контейнер або пакет для заморозки і перекладаємо в нього нашу пасту.

Наша часникова паста готова! З величезної купи часнику, яка не вміщувалася в холодильник, у мене вийшло всього два таких контейнера:

Часникові стрілки тепер не викидаю: готую з них приправу

Мені дуже сподобався цей метод: швидко, просто і часник багато місця не займає. Однозначно буду користуватися ним постійно! І дідусеві привезу один контейнер, нехай спробує, що вийшло з його часничку.

Rating
( No ratings yet )
Loading...