Буряковий салат із консервованою квасолею

Раз на тиждень обов’язково готую для сім’ї буряковий салат. І постійно намагаюся змішати овоч із чимось новим. Мікс з горішками та чорносливом я вважаю класикою. У ту саму категорію можна відправити вінегрет. Салат з буряком та квасолею теж складно назвати оригінальним. Але якщо до нього додати трохи ароматної кінзи, смак закуски заграє новими фарбами.

Багато залежить і від заправки. Магазинний майонез тут буде зайвим. Щоб мій салат був більш пікантним, додаю до якісної оливкової олії трохи гірчиці та винного оцту. Якщо у вас немає вдома консервованої квасолі, можете відварити звичайну.

Необхідні продукти:

  • Буряк – 400 г
  • Часник – 1 зуб.
  • Кінза – 40 г
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Консервована квасоля – 240 г
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Відваріть буряк до готовності, остудіть, очистіть і натріть на тертці. Видавіть великий зубчик часнику.

Квасолю з банки пересипте в друшляк і промийте холодною кип’яченою водою. Додати до буряків. Туди ж відправте подрібнену кінзу та кунжут.

Змішайте оливкову олію, столову гірчицю, оцет, сіль та перець. Можете додати інші спеції за бажанням.

Заправте салат соусом і добре перемішайте. Дайте закусці настоятися протягом 15 хвилин.

Буряковий салат із консервованою квасолею

Квасоля зробить буряковий салат живильним. Тарілочки буде достатньо для легкої вечері. Якщо ви не любите кінзу, тоді спробуйте замінити її на петрушку чи кріп. Смак, звичайно, стане іншим, але точно не погіршиться.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...