Булочки з ніжним заварним кремом – незрівнянна випічка

Ці пишні здобні булочки з ніжним заварним кремом набагато смачніше будь-якого тістечка! А якщо приготувати тісто і крем заздалегідь і прибрати на ніч у холодильник, то готувати випічку і зовсім буде недовго. Продукти для десерту будуть потрібні недорогі, тому робити булочки  можна хоч кожен день.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 4 ст.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукровий пісок – 3 ст. л. + 0,5 ст. на начинку.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 10 г.
  • Соняшникова олія – 4 ст. л.
  • Кориця – 0,5-1 ч. л.

Для заварного крему:

  • Молоко – 250 мл.
  • Цукровий пісок – 2-4 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Ванілін – 1.
  • Масло вершкове – 50 г.

Як приготувати:

1. Спочатку приготуйте крем. Яйце збовтайте вінчиком в тарі з товстим дном.

2. Додайте молоко і цукровий пісок.

3. Додайте борошно і ванілін. Потрібно змішати, щоб не було грудочок, і поставити нагріватися на плиту, помішуючи.

4. Крем почне гуснути. Коли він стане за густотою, як згущене молоко – зніміть з плити.

5. Перекладіть в іншу тару.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

6. Додайте шматочок масла і перемішайте. Крем готовий, нехай настоюється.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

7. Тепер черга начинки для булочок. Змішайте корицю і половину склянки цукру.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

8. Для тіста з’єднайте борошно, тепле молоко, яйця, 3 ст. л. цукру, сіль, дріжджі. Якщо не виходить зібрати тісто в клубок, то додайте ще борошна. В останню чергу додайте соняшникову олію і гарненько вимісити.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

9. Дайте тісту постояти хвилин 10-15 і розкачайте його в пласт на столі. Посипте цукром з корицею. Рівномірно розподіліть рукою по поверхні тіста. Скрутіть рулет.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

10. Наріжте рулет на шайбочки, заліплюючи кожну з одного боку (щоб не випадали начинка).

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

11. Хвостиком вниз викладіть на змащену жиром сковороду.

12. Дозвольте тісту піднятися. Булочки повинні розійтися в сторони, збільшитися в об’ємі.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

13. Випікайте 20-25 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці. Після чого дозвольте випічці трохи охолонути.

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

Готові булочки покрийте заварним кремом і подавайте до столу. Булочки гарні в теплому вигляді, а вже в холодному, коли крем просочить ніжне тісто, і зовсім незрівнянні!

Булочки з ніжним заварним кремом - незрівнянна випічка

Rating
( No ratings yet )
Loading...