Такі булочки готуються на універсальному дріжджовому тісті. Воно завжди виходить із першого разу. А ось щодо начинки, тут себе обмежувати не варто. Наприклад, я за основу беру звичайний твердий сир та м’яку ковбаску. Замість останньої можна використовувати молочні сосиски, і все разом посипати зеленню.
Необхідні продукти:
- Молоко – 200 мл
- Дріжджі – 8 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Соняшникова олія – 30 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Пшеничне борошно – 0,5 кг
- Твердий сир – 100 г
- Ковбаса копчена – 100 г
- Томатний соус – за смаком
- Кунжут – за смаком
Покроковий процес приготування:
У глибоку миску перелийте тепле молоко. До нього додайте сухі дріжджі та цукор. Перемішайте. Потім додайте в миску яйце і один білок, олію та сіль.
Інгредієнти перемішайте до однорідності. До цієї маси пересипте борошно. Замісити тісто. Залиште його в мисці, накривши рушником хвилин на 20.
Далі змастіть руки олією, тісто дістаньте із ємності. Скачайте його спочатку у ковбасу. Далі поділіть тісто на шматочки, їх розкатайте однаковими кульками.
Дві кульки з’єднайте, розкатайте шматок тіста в коржик. Перенесіть його на пергамент. Не доводячи до країв, зробіть у центрі перехресний розріз. Розділіть тісто на 8 трикутників.
На основу кожного викладіть по кульці тіста. Гострі кути загорніть до кульок. Придавіть їх змащеною олією склянкою. У поглиблення викладіть по шматочку сиру та ковбаси.
Заготовки змастіть збитим жовтком, а начинку томатним соусом або кетчупом. Посипте булочки кунжутом. Випікайте їх у розігрітій до 180 ° C духовці близько 30 хвилин.
Вінок із булочок готовий. Подаю його до столу трохи остиглим або взагалі другого дня. Діти люблять брати таку випічку з собою до школи. Кажуть, із цим перекушуванням ніякий хот-дог із сусіднього кіоску не актуальний. Для мене це найкращий комплімент!