Булочки з холодного дріжджового тіста: покроковий рецепт

Домашня випічка завжди виходить надзвичайно смачною. Потрібно лише знати рецепт тіста, який дозволить досягти найкращого результату. Приготувавши булочки з холодного дріжджового тіста, ви здивуєтеся їхньої легкості та пишності.

Головна особливість цього тіста – додавання соди. Усього 2 грами такого інгредієнта здатні покращити якість тіста. Сода прибирає неприємний дріжджовий запах і розслаблює клейковину борошна, роблячи її більш еластичною. Тому тісто дуже легко розкачується. Тільки будьте обережні. Додавати соду слід не більше норми, інакше тісто потемніє.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 125 мл
  • Кефір – 125 мл
  • Дріжджі – 15 г
  • Цукор – 30 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода – 2 г
  • Кунжут – за смаком
  • Пшеничне борошно – 550 г
  • Вода – 2 ч. л.
  • Соняшникова олія – за смаком

Булочки з холодного дріжджового тіста: покроковий рецепт

Покроковий процес приготування:

У теплому молоці розводимо пресовані дріжджі. Добре розмішуємо.

В окремій ємності до 500 г пшеничного борошна додаємо сіль, цукор та соду. Ретельно перемішуємо.

В іншій мисці змішуємо 2 білки, 1 жовток і розм’якшене вершкове масло. Додаємо кефір кімнатної температури. Перемішуємо все за допомогою віночка.

Робимо невелике заглиблення у борошні та вливаємо дріжджову суміш. Перемішуємо до утворення кашки. Додаємо суміш кефіру. Ретельно перемішуємо, використовуючи дерев’яну ложку.

Булочки з холодного дріжджового тіста: покроковий рецепт

Присипаємо стіл 50 г борошна. Вимішуємо тісто руками до однорідності протягом 10-15 хвилин.

Змащуємо глибоку ємність олією і поміщаємо в неї тісто. Залишаємо його на 30 хвилин при кімнатній температурі. Потім відправляємо тісто в холодильник на 1,5 години.

Злегка змащуємо робочу поверхню олією і формуємо з тіста ковбаску. Потім ділимо її на 12 шматочків. З кожного формуємо заготівлі довгастої форми. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на 5 хвилин.

Булочки з холодного дріжджового тіста: покроковий рецепт

Кожну заготовку розкачуємо в тонкий шар. Потім скручуємо його в рулетик. Защипуємо край.

Майбутні булочки викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх плівкою та залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Збиваємо жовток та змішуємо його з водою. Отриманою яєчною сумішшю змащуємо рулетики. Посипаємо їх білим та чорним кунжутом.

Булочки з холодного дріжджового тіста: покроковий рецепт

Відправляємо булочки в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.

Рум’яні булочки готові! Зі склянкою теплого молока або чашкою кави непомітно для себе можна з’їсти відразу кілька штучок. Вся справа в неповторному ароматі та незрівнянному смаку цієї випічки.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...