Будь-яка риба виходить однаково смачною (мариную спеціальною сумішшю). Сьогодні запікаємо скумбрію

Скумбрія, запечена в фользі в духовці – це хіт будь-якого пікніка або застілля. Рецепти фаршированої скумбрії різноманітні і кожен по-своєму цікавий і смачний. Сьогодні я поділюся з вами своїм варіантом і сподіваюся він вам припаде до смаку.

Необхідні продукти:

  • скумбрія – 2 шт.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • лимон – 4 часточки
  • помідори черрі – 4 шт.
  • прованські трави – 1/2 ч.л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • приправа лимонна для риби – 1 ст.л.
  • лавровий лист – 2 шт.

Спершу чистимо рибу, виймаємо зябра і просушують паперовим рушником. Скумбрію всередині не миємо, так як від води риба розкисає.

Натирати рибу ми будемо сумішшю спецій. Основною буде лимонна приправа, також додаємо ще ½ ч.л. прованських трав і ½ ч.л. чорного меленого перцю. Перемішуємо.

Така суміш підходить для маринування будь-якої риби і виходить, ну дуже смачно.

Скумбрію скроплюємо лимонним соком і натираємо спеціями.

Будь-яка риба виходить однаково смачною (мариную спеціальною сумішшю). Сьогодні запікаємо скумбрію

Є ще один важливий секрет при приготуванні скумбрії – якщо будете готувати її не цілу, а шматочками, то не розморожуйте повністю, залиште трохи підмороженою, так її легше буде нарізати.

Тепер всередину кожної риби кладемо по 2 часточки лимона і по 1 лавровому листу. Зверху робимо 4 надрізу і вставляємо маленькі шматочки помідорів. Всередину теж кладемо кружальця помідорів і фіксуємо начинку зубочисткою. Відрізаємо частину яка стирчить ножицями, щоб вона не проколола фольгу.

Будь-яка риба виходить однаково смачною (мариную спеціальною сумішшю). Сьогодні запікаємо скумбрію

Далі рибу добре загортаємо в фольгу. Якщо фольга тонка, то згорніть її вдвічі, щоб вона стала щільніше.

Кладемо скумбрію в форму для запікання або на деко і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин. Потім фольгу розгортаємо і запікаємо ще 20 хвилин або до рум’яності.

Будь-яка риба виходить однаково смачною (мариную спеціальною сумішшю). Сьогодні запікаємо скумбрію

Подаємо рибу з овочевим салатом, рисом або картоплею. Скумбрія виходить дуже соковитою, ароматною і смачною.

Будь-яка риба виходить однаково смачною (мариную спеціальною сумішшю). Сьогодні запікаємо скумбрію

Rating
( No ratings yet )
Loading...