Болгарські огірочки: ділюся рецептом, як зробити так, щоб вони приємно хрустіли

Болгарські огірочки на зиму - рецепт приготування

У домашніх умовах цілком можна заготовити на зиму відмінні огірочки по болгарському рецепту.

Діючи за рецептом, дотримуючись пропорції, з такими заготовками може впоратися будь-яка господиня. Рецепт я знайшла в маминій кулінарній книзі, вирішила поділитися з читачами. Спробуйте, у вас все вийде.

Дуже важливо вибрати якісні свіжі огірки. Вони повинні бути міцними, щільними і не мати гіркуватого присмаку.

Для засолювання краще брати 3-літрові банки, наш рецепт теж буде розрахований на цей об’єм.

  • огірки – 1,5 кг.
  • листочки смородини – 3 штуки.
  • кріп.
  • жменька запашного перцю.
  • лавровий листок.
  • часник – 3 зубчики.
  • цукор – 8 ст. ложок. Якщо бажаєте по-кисліші, можна взяти цукру менше.
  • оцет 9% – 6 ст. ложок.
  • сіль – 3 ст ложки

Добре промийте огірочки і залиште їх приблизно на три години в холодній воді.

Болгарські огірочки: ділюся рецептом, як зробити так, щоб вони приємно хрустіли

Банки слід промити, простерилізувати. На саме дно потрібно покласти смородинове листя, кріп, горошок, лавровий листок, часник, цукор і сіль.

Після трьох годин, як огірочки настоятися в холодній воді, укладіть їх щільно в банку. Залийте чистою водою і додайте оцет.

Накрийте залізною кришкою і поставте в каструлю з гарячою водою для кип’ятіння. Дочекайтеся, коли огірки стануть оливкового кольору. Обережно дістаньте банку і закатайте кришку.

Переверніть догори дном, добре укутайте і залиште до повного охолодження.

Після цього закрутку потрібно зберігати в прохолодному місці, в погребі чи в холодильнику.

Взимку ви спробуєте огірочки по-болгарськи, почастуєте гостей і почуєте масу компліментів на свою адресу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...