Бочкові помідори в банці – ароматна і смачна заготівля

Щоб приготувати смачні, ароматні, газовані помідори, які нагадують бочкові помідори, їх не обов’язково солити в бочці або відрі. Є більш простий і легкий метод – заквасити їх в трилітровій банці, заливши холодним маринадом і додавши таблетки ацетилсаліцилової кислоти.

Завдяки ацетилсаліциловій кислоті (аспірину) помідори не мутніють, в банці не збирається цвіль (як це часто буває при засолюванні помідорів в бочці), а самі помідори не потрібно періодично промивати. До того ж така консервація зберігатиметься досить довгий час.

Складові:

На дві трилітрові банки:

  • Помідори.
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 – 6 зубчиків.
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Перець запашний горошком – 8 шт.
  • Листя смородини – 6 – 8 шт.
  • Гілочки петрушки – 6 – 8 шт.
  • Гілочки кропу з парасолькою – 4 – 6 шт.
  • Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) – 6 таблеток.

Для маринаду:

  • Цукор – 125 г.
  • Сіль – 75 г.
  • Оцет 9% – 125 мл.
  • Вода – 2,5 л.

Як приготувати бочкові помідори:

1. Для консервування відберіть стиглі помідори без пошкоджень і вм’ятин (бажано вибирати помідори з товстою шкіркою), добре помийте їх.

2. Вимиті трилітрові банки прокип’ятіть над парою. На дно кожної банки покладіть помиті гілочки петрушки і кропу з парасольками, листя смородини, лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю, зубчики часнику, нарізану кільцями цибулю.

При бажанні можна додати інші спеції, на ваш розсуд, наприклад, листя хрону, селери, бутони гвоздики.

Бочкові помідори в банці - ароматна і смачна заготівля

3. Далі, як можна щільніше, укладіть в банки помідори, заповнивши їх до верху.

Бочкові помідори в банці - ароматна і смачна заготівля

4. Приготуйте маринад для заливки. У холодній воді (!) перемішайте цукор з сіллю (вони повинні повністю розчинитися), додайте 9% оцет.

5. У кожну банку з помідорами додайте по 3 таблетки ацетилсаліцилової кислоти (аспірину).

Бочкові помідори в банці - ароматна і смачна заготівля

6. Потім холодним маринадом залийте помідори.

7. Банки накрийте м’якими капроновими кришками (перед тим як накривати банку, кришку обшпарте кип’ятком). Акуратно кожну банку струсіть кілька разів, щоб таблетки ацетилсаліцилової кислоти (аспірину) розчинилися.

8. Після приберіть помідори на зберігання в прохолодне місце.

Варто зауважити, що зберігати таку консервацію бажано не більше 6 – 8 місяців, а самі помідори після засолювання можна пробувати вже через 3 – 4 тижні. За смаком вони дуже нагадують бочкові помідори, такі ж злегка газовані, дуже смачні і ароматні.

Бочкові помідори в банці - ароматна і смачна заготівля

Rating
( No ratings yet )
Loading...