Бюджетний багатошаровий салат, який не соромно подати гостям

У минулому році по акції купила баночку червоної квасолі у власному соку. Думала, зроблю рагу або, в крайньому випадку, на борщ пущу. Але так і забула про продукт, поки не натрапила на нього на тижні. Добре, що термін придатності ще не закінчився. Вирішено, приготую бюджетний салат з червоною квасолею до обіду.

Хоч пора майонезних салатів ще не настала, холод за вікном стимулює харчуватися більш калорійно. Тому квасоля в раціоні моєї родини з’явилася дуже швидко. Минулої п’ятниці, наприклад, готувала квасолевий суп. А сьогодні на стіл подаю салат з червоною квасолею. Простий, але дуже смачний!

Необхідні продукти:

  • Ковбаса копчена – 300 г
  • Картопля – 350 г
  • Яйце – 4 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Огірки – 150 г
  • Консервована квасоля – 300-350 г
  • Сіль за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Кріп – 1 пуч.
  • Зелена цибуля – 1 пуч.

Бюджетний багатошаровий салат, який не соромно подати гостям

Покроковий процес приготування:

Спершу підготуйте всі інгредієнти до використання. Яйця відваріть круто, а картоплю – в шкірці до готовності. Дайте обом продуктам охолонути.

Поступово збирайте салат. На широку тарілку поставте роз’ємну форму близько 20 см в діаметрі. Першим шаром в неї викладіть натерту на грубій терці картоплю.

Бюджетний багатошаровий салат, який не соромно подати гостям

Посоліть картоплю, перемажте її майонезом. Другим шаром викладіть нарізану кубиками напівкопчену м’яку ковбаску. Її теж перемажте майонезом.

Далі буде шар січеного зеленої цибулі. Її посипте натертими на грубій терці вареними яйцями. Їх перемажте майонезом, посоліть. Наступний шар – натерті на середній тертці огірки.

Бюджетний багатошаровий салат, який не соромно подати гостям

Огірки посоліть, перемажте майонезом. Останній шар – натертий на дрібній тертці твердий сир. Потім відцідити сік від квасолі. Саму квасолю викладіть поверх сиру.

Бюджетний багатошаровий салат, який не соромно подати гостям

Готовий салат з червоною квасолею і ковбасою хоча б на 20 хвилин сховайте в холодильник, щоб він просочився. Перед подачею прикрасьте його нарізаною зеленню. Особисто я нарізаю салат як торт і подаю кожному цей соковитий трикутник. Подумати тільки, така бюджетна закуска, а так смачно!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...