Вважаю, що це один із найбюджетніших рецептів випічки. Посудіть самі, більшість далекоглядних господарок і так тримають на верхній полиці консервовані фрукти та згущене молоко. Хтозна, коли вони можуть знадобитися. А інших інгредієнтів для пирога потрібно зовсім небагато. Тож діставайте сковороду!
Необхідні продукти:
- Яйце – 1 шт.
- Згущене молоко – 150 г
- Ванілін – 2 г
- Молоко – 100 мл
- Пшеничне борошно – 160 г
- Вершкове масло – 10 г
- Консервовані ананаси – 6 шт.
- Розпушувач – 8 г
Покроковий процес приготування:
Розтопіть на сковороді кубик вершкового масла. В нього вилийте 50 г згущеного молока. Як тільки маса почне булькати, викладіть у нього 6 кілець консервованого ананаса.
Тепер приготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте яйце з згущеним молоком і ваніліном. До цієї маси перелийте молоко. Просійте до неї борошно та розпушувач. Замісіть тісто.
Готове однорідне тісто перелийте на ананаси. Поступово його розподіліть. Готуйте пиріг під кришкою 15 хвилин. Далі проткніть його зубочисткою в декількох місцях.
За допомогою іншої сковороди переверніть пиріг догори ногами. Готуйте ще кілька хвилин. Перевірити його готовність можете за допомогою тієї ж зубочистки.
Ось яка фруктова випічка з апетитною карамельною скоринкою виходить. Погодьтеся, цілком бюджетна страва. Сподобався рецепт? Обов’язково його збережіть!