Бісквітний торт «Єлизавета» з надзвичайно ніжним кремом

Торт «Єлизавета» готується в 2 етапи. В крайньому випадку, у мене. По-перше, я заздалегідь роблю бісквіт. Залишаю його остигати на ніч, а вже на наступний день спокійнісінько і швидко займаюся кремом. Це так здається, що десерт готується 2 дня. У сукупності на нього я витрачаю не більше ніж 40 хвилин.

Необхідні продукти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 150-200 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Ванілін – 1 дрібка.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Згущене молоко – 300 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Вода – 50 мл
  • Шоколадні краплі – 100 г

Покроковий процес приготування:

Першим зробіть бісквіт. Візьміть яйця, відокремте білки від жовтків. Білки збийте до білої піни, поступово додаючи цукор. 4 жовтки розімніть вилкою. Поступово перелийте їх до білків.

Бісквітний торт «Єлизавета» з надзвичайно ніжним кремом

Акуратно перемішайте, щоб маса не сіла. У цю ж миску просійте борошно з ваніліном. Знову акуратно перемішайте лопаткою, розминаючи грудочки.

Бісквітний торт «Єлизавета» з надзвичайно ніжним кремом

Готове тісто перелийте в роз’ємну форму. Готуйте бісквіт в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Корж спочатку охолодіть у формі, а потім – на решітці.

Через мінімум 3 години розріжте бісквіт на 3 коржа. Тепер приступайте до приготування крему. До 2 жовтків додайте трохи води. Збийте їх. Додайте згущене молоко.

Поставте ємність з сумішшю на маленький вогонь або водяну баню. Уваріть крем до загустіння, постійно помішуючи. Розм’якшене вершкове масло збийте блендером.

З’єднайте уварений крем з маслом. Гарненько змішайте блендером. За смаком додайте ванільну есенцію. Готовим кремом змастіть коржі, верх і боки торта.

Бісквітний торт «Єлизавета» з надзвичайно ніжним кремом

Бажано перед подачею до столу дати десерту постояти в холодильнику. До слова, якщо вам подобаються вологі торти, перед нанесенням крем просочіть коржі солодким сиропом. Готовий торт «Єлизавета» прикрасьте шоколадним краплями або іншими симпатичними ласощами. Смачного!

Бісквітний торт «Єлизавета» з надзвичайно ніжним кремом

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...