Бездоганні манники: кращі за сирники

Бездоганні манники - рецепт приготування

Манник є традиційним десертом для українських сіл. Готуються вони швидко, просто і зі звичайних продуктів. Зате смак у них приголомшливий! Найніжніші манні пиріжки з сирною начинкою підкорять вашу родину!

Які продукти потрібні для начинки:

  • 20 г родзинок;
  • 180 г сиру, краще жирний;
  • 10 г ванільного цукру;
  • сіль на ваш смак.

Які продукти потрібні для тіста:

  • 450 г молока;
  • 90-100 г манки;
  • дві дрібки солі;
  • одне яйце;
  • 10 г ванільного цукру;
  • звичайний цукор на ваш смак;
  • пів ч. Л. цукру;
  • 10 г масла вершкового.

Поетапний процес приготування манників

Готуємо начинку. Всі інгредієнти об’єднати, перераховані вище, в одній мисці і перемішати. За бажанням можете додати ще звичайного цукру, хто любить солодке. Краще брати сир жирніший, щоб добре тримав форму.

Готуємо тісто. В яйце додаємо дрібку солі і всипати за смаком цукор. Гарненько розмішуємо.

В молоко додаємо другу дрібку солі, всипаємо ванільний цукор і за смаком звичайний. Поміщаємо на вогонь і чекаємо закипання.

Всипаємо тонкою цівкою манку. Варимо кілька хвилин, поки не суміш не стане густою, при цьому весь час мішаємо.

Важливо! Манна каша повинна бути густою, оскільки в протилежному випадку манники не получаться.

Формуємо манники. Добре посипати стіл борошном. Беремо столову ложку, змочуємо її в воді і після викладаємо одну ложку манної каші на стіл.

Швиденько починаємо формувати корж, в середину якого викладаємо сирну начинку. Краї защипуємо і формуємо пиріжок у вигляді човника.

Робимо всі, поки каша не охолола. Якщо вона охолоне, то у вас не вийде сформувати з неї пиріжки. Так що все потрібно робити в швидкому темпі. І накриваємо каструлю кришкою, в якій знаходиться манна каша, щоб вона не охолола.

Усі сформовані манники умочуємо в яйці і смажимо на олії до рум’янцю.

Готові манники складаємо на одноразовий рушник, щоб позбутися від олії. Змащуємо вершковим маслом.

Rating
( No ratings yet )
Loading...