Без желатину і згущувача! Найвдаліший рецепт густого полуничного джему

В урожайний сезон потрібно не тільки наїдатися, але ще і запасатися! Один з різновидів варення – це джем, правда з ним іноді бувають проблеми, а саме – він виходить рідким. Можна, звичайно, додати який-небудь загущувач, той же желатин, але можна обійтися і без нього.

Наприклад, в цьому густому полуничному джемі немає ні краплі загусника, та й цукру досить мало. Як цього добитися? Є один секрет!

Вам будуть потрібні:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 200 г;
  • лимонний сік – за смаком

Добре миємо і просушуємо ягоду, також видаляємо плодоніжки. Нарізаємо на невеликі шматочки, засипаємо цукром. За смаком додаємо лимонний сік або лимонну кислоту – вони необхідні для збереження яскравого кольору. Добре все перемішуємо і залишаємо ягоду приблизно на 30 хв – 1 годину, щоб вона пустила сік. Протягом цього часу періодично перемішуємо.

Після закінчення цього часу цукор повинен повністю розчинитися, а ягода віддати досить багато соку. При бажанні можна збити блендером до однорідності, тоді в готовому джемі не траплятимуться навіть невеликі шматочки ягоди.

Без желатину і згущувача! Найвдаліший рецепт густого полуничного джему

Тепер переходимо до варіння. Варити джем будемо на сильному вогні, постійно помішуючи. Сильний вогонь необхідний для утворення рясної піни, її ні в якому разі не прибираємо, адже саме в піні виділяється пектин, а він і є наш загущувач.

Без желатину і згущувача! Найвдаліший рецепт густого полуничного джему

Поступово уварюємо ягоду, виводячи вологу, на 2 кг ягоди потрібно приблизно 30 хвилин. Перша ознака того, що ви близькі до завершення – поведінка піни: вона стає зовсім рясною і починає стягуватися до центру, по краях ж її витісняє вже готовий густий джем.

Без желатину і згущувача! Найвдаліший рецепт густого полуничного джему

Якщо ви все ще не впевнені в готовності, викладіть ложку джему на тарілку і подивіться: якщо він практично не розтікається, джем готовий.

Без желатину і згущувача! Найвдаліший рецепт густого полуничного джему

Гарячий джем розкладаємо по стерильним банкам, закриваємо і готово! Зберігати таку заготовку можна і при кімнатній температурі.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...