Раніше домашня піца у мене виходила пишною, наче пиріг. Не могла приготувати таке тісто, як у ресторані. Але ж ця страва у фаворитах у дітей! Нещодавно подруга мені розповіла, як готувати піцу на рідкому тісті. Спершу я засумнівалася, але спробувавши переконалася в геніальності ідеї!
Тепер готую піцу без замішування тіста раз на тиждень, щоб порадувати молодше покоління. Чого вже там, нам із чоловіком теж подобається така вечеря! Начинку щоразу вибираю різну, експериментую з інгредієнтами та соусами. Ділюсь рецептом!
Нам знадобиться:
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Пшеничне борошно – 5 ст. л.
- Ковбаса копчена – 100 г
- Болгарський перець – 0,5 шт.
- Помідори чері – 7 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Оливки – 8 шт.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Рукола – за смаком
- Соус песто – за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Щоб приготувати тісто, змішайте яйця із майонезом. Додайте сіль і просіяне борошно з розпушувачем. Перемішайте інгредієнти до однорідної суміші.
Для начинки наріжте ковбасу слайсами, помідори – навпіл, оливки – кружечками, а болгарський перець – соломкою.
Застеліть лист пергаментним папером, вилийте тісто і розрівняйте його ложкою.
Викладіть начинку на тісто, посипте тертим сиром піцу і відправте випікатися на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180 °С.
Готову піцу посипте руколою та полийте соусом песто.
Замість ковбаси можна використовувати м’ясо і навіть сосиски, нарізані кружечками. Часто я готую піцу на тонкому тісті з додаванням гарячого, що залишився з вечері, курки або червоного м’яса. Ще один із інгредієнтів-фаворитів – гриби. А якій начинці для піци ви надаєте перевагу?