Без зайвого клопоту: піца на рідкому тісті без замісу

Раніше домашня піца у мене виходила пишною, наче пиріг. Не могла приготувати таке тісто, як у ресторані. Але ж ця страва у фаворитах у дітей! Нещодавно подруга мені розповіла, як готувати піцу на рідкому тісті. Спершу я засумнівалася, але спробувавши переконалася в геніальності ідеї!

Тепер готую піцу без замішування тіста раз на тиждень, щоб порадувати молодше покоління. Чого вже там, нам із чоловіком теж подобається така вечеря! Начинку щоразу вибираю різну, експериментую з інгредієнтами та соусами. Ділюсь рецептом!

Нам знадобиться:

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 5 ст. л.
  • Ковбаса копчена – 100 г
  • Болгарський перець – 0,5 шт.
  • Помідори чері – 7 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Оливки – 8 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Рукола – за смаком
  • Соус песто – за смаком

Покроковий рецепт приготування:

Щоб приготувати тісто, змішайте яйця із майонезом. Додайте сіль і просіяне борошно з розпушувачем. Перемішайте інгредієнти до однорідної суміші.

Для начинки наріжте ковбасу слайсами, помідори – навпіл, оливки – кружечками, а болгарський перець – соломкою.

Без зайвого клопоту: піца на рідкому тісті без замісу

Застеліть лист пергаментним папером, вилийте тісто і розрівняйте його ложкою.

Без зайвого клопоту: піца на рідкому тісті без замісу

Викладіть начинку на тісто, посипте тертим сиром піцу і відправте випікатися на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180 °С.

Без зайвого клопоту: піца на рідкому тісті без замісу

Готову піцу посипте руколою та полийте соусом песто.

Без зайвого клопоту: піца на рідкому тісті без замісу

Замість ковбаси можна використовувати м’ясо і навіть сосиски, нарізані кружечками. Часто я готую піцу на тонкому тісті з додаванням гарячого, що залишився з вечері, курки або червоного м’яса. Ще один із інгредієнтів-фаворитів – гриби. А якій начинці для піци ви надаєте перевагу?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...