Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Заготуйте цього року трохи полуничного варення без варіння. Це дуже смачно та корисно! Можна за таким самим рецептом приготувати і малину.

Візьміть полуницю до цукру у співвідношенні 1:1. Можна збільшити кількість цукру до 1,5. Полуницю промийте, видаліть хвостики. Шарами пересипте ягоду цукром. Залиште приблизно 200 гр. цукру. Полуницю з цукром накрийте кришкою і залиште на 4-5 годин, щоб ягода пустила сік, а цукор розтанув.

Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Банки простерилізуйте за допомогою мікрохвильової печі. Для цього налийте на дно трохи води, увімкніть мікрохвильову піч на 4 хвилини, злийте воду, переверніть банки вгору дном на рушник і дочекайтеся висихання.

Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Коли в соку не буде видно цукру, можна розпочинати наступний етап.

Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Перекладіть чистим, простерилізованим ополоником полуницю в банки. Зверху на кожну банку додайте 2 ст. л. цукру, щоб ягода не зацвіла.

Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Закатайте простерилізованими кришками. У такому вигляді полуниця спокійно зберігається рік, проте тримати її потрібно в холодному, темному місці (льох, холодильник).

Без варіння та заморозки. Заготуйте смачне «живе» полуничне варення на зиму

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...