Без кефіру і як пух: пишні оладки «Шкільні»

Без сумління кажу, що це найкращий десерт для затишного чаювання в колі родини. Оладки «Шкільні» виходять завжди пишними та повітряними, навіть коли охолонуть. Тому я часто готую подвійну порцію за один раз — знаю, що не пропадуть.

Рецепт дріжджових оладок не набагато складніший, ніж бездрожжових, зате вони вийдуть ідеально ніжними та пористими. Іноді можу додати в тісто попередньо запарені родзинки або сушені журавлини. Такий варіант дуже подобається дітям. Я ж люблю звичайні. Якщо є, додаю ванілін для аромату.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 1 л
  • Дріжджі – 30 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 20 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 600 г

Покроковий процес приготування:

Для початку розчиніть у теплому молоці дріжджі (бажано сирі). Вбийте яйце, додайте сіль та цукор. Перемішайте.

Поступово додайте просіяне борошно. Вимішуйте тісто віночком за годинниковою стрілкою постійно, так оладки наситяться киснем і вийдуть пишнішими.

Тісто в результаті має вийти щільним: якщо в рецептах звичайних оладок воно стікає з ложки, то цього не повинно відбуватися. Накрийте заготовку харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин у теплому місці.

Розігрійте на сковороді олію і викладіть тісто столовою ложкою. Дочекайтеся, поки вони підрум’яняться з обох боків до апетитної золотої скориночки. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Без кефіру і як пух: пишні оладки «Шкільні»

Оладки за цим рецептом не вбирають багато олії та швидко піднімаються. А ось чому «Шкільні»? Все просто: ці оладки — як яскравий спогад із дитинства, де не було місця шкідливим добавкам та ароматизаторам. Все натуральне та дуже ситне.

Без кефіру і як пух: пишні оладки «Шкільні»

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...