Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Що може прикрасити похмурий осінній день краще, чим яскравий та запашний пиріг з гарбуза? Потрібно ловити момент, поки полиці магазинів та ринків ломляться від сезонних красенів. Одного погляду на руду випічку достатньо, щоб настрій піднявся весь день.

Тим, хто хоче зробити домашній десерт ще кращим, пропоную рецепт пирога з гарбуза з манкою. Ця крупа відмінно замінює борошно і перетворює частування на корисну страву. Вносіть гарбуз у свій список покупок та записуйте золотий рецепт!

Необхідні продукти:

  • Гарбуз – 300 г
  • Манка – 250 г
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г

Покроковий процес приготування:

Очистіть гарбуз і натріть його на великій тертці.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Додайте до овоча манну крупу, кефір, 150 г цукру та розпушувач. Перемішайте інгредієнти.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Натріть цедру лимона в гарбузову масу і знову перемішайте.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Змастіть форму для випікання вершковим маслом та рівномірно розподіліть гарбузову масу. Випікайте півгодини у духовці, розігрітій до 180 °С.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Цукор, що залишився змішайте з водою і лимонним соком. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Залийте цукровим сиропом пиріг, що спікся, не дістаючи його з форми. Повністю остудіть випічку.

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Гарбузовий пиріг можна подавати із вершками, сметаною чи морозивом. Крім того, ви можете прикрасити випічку нарізаними горіхами або шматочками фруктів. Обов’язково спробуйте! А які страви з гарбуза готуєте ви?

Без борошна: рудий пиріг із гарбуза з манною крупою

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Завантаження...