Досвідчені господині знають, що із зелених помідорів можна приготувати смачну консервацію на зиму, яка відмінно підійде до будь-яких страв.
Складові:
- 1 кг. зелених помідорів;
- 1 шт. солодкого червоного перцю;
- 50 мл. оцту 9%;
- 25 гр. солі (1 ст.л.);
- 50 гр. цукру;
- 1 головка часнику;
- зелень кропу.
Процес маринування зелених помідорів
Овочі помити, почистити. Часник і кріп подрібнити. Помідори ріжемо на 4 частини. Намагайтеся брати невеликі помідори. Перець ріжемо брусочками або кубиками.
Ретельно все змішуємо, накриваємо і залишаємо маринуватися на 12-24 години в темному місці. У холодильник не ставимо! І на ранок насолоджуємося готовими маринованими помідорами!
Якщо хочете зберегти їх на зиму, то заздалегідь готуємо баночки, гарненько миємо, стерилізуємо, перекладаємо в баночку і закатуємо. Кришки потрібно буде прокип’ятити 2-3 хв. Смачного!