Беремо 500 грам картоплі та трохи сала. М’ясна ковбаса майже без м’яса

Картопляна ковбаса є справжньою знахідкою для будь-якого столу. Основним інгредієнтом тут, як неважко здогадатися, є картопля, але за рахунок оболонки і сала вона набуває справжнього м’ясного смаку. Виходить м’ясна ковбаса без витрат на м’ясо – дуже зручно.

Наші інгредієнти:

  • 500 грамів сирої картоплі
  • 120 грамів несолоного сала
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • чайна ложка манної крупи
  • сіль, перець, лавровий лист кладемо за смаком.

Формувати ковбасу можна і в натуральній, і штучній оболонці. Натуральна краще, оскільки дає більше смаку.

Готуємо:

Чистимо картоплини та подрібнюємо блендером. Віджимаємо надлишок вологи і кладемо в миску, куди додаємо нашатковану цибулю та часник.

Сало ріжемо кубиком і обсмажуємо на сковороді: буквально 3 хвилини. Якщо сала немає, можна використовувати бекон.

Беремо 500 грам картоплі та трохи сала. М'ясна ковбаса майже без м'яса

Відразу після смаження перекладаємо сало до картоплі.

Беремо 500 грам картоплі та трохи сала. М'ясна ковбаса майже без м'яса

Додаємо манку та спеції. Манка у нас виконує роль клею – вона дозволить ковбасі тримати форму.

Залишилося надати масі форми, заповнивши оболонки. Внизу у відео є подробиці процесу.

Беремо 500 грам картоплі та трохи сала. М'ясна ковбаса майже без м'яса

30-40 хвилин у духовці при 180 градусах ковбаса готова!

Ковбасу можна подавати і з гарніром, і просто із зеленню. Сік вона тримає навіть після розігріву, так що її можна зробити про запас на кілька днів.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...