Банановий млинцевий торт з горіховою глазур’ю: рецепт

Сказати, що цей тортик смачний – це нічого не сказати. Адже торт виходить запаморочливим. Його основу складають бананові млинці покриті приголомшливим кремом і в горіховій глазурі. Такий десерт можна навіть на святковий стіл поставити, гості будуть в захваті.

Необхідні продукти

Для бананових млинців

  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 1 великий банан
  • 235 мілілітрів молока
  • 95 грам пшеничного борошна
  • 4 курячих яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • по пів чайної ложки ваніліну і кориці
  • дрібка солі
  • дрібка мускатного горіха і меленої гвоздики

Для начинки

  • 225 грам вершкового сиру
  • 345 грам грецького йогурту
  • 65 грам цукру
  • ванілін

Для глазурі

  • 120 мілілітрів жирних вершків
  • 65 грам коричневого цукру
  • 15 грам вершкового масла
  • 50 грам грецьких горіхів
  • ванілін

Покроковий процес приготування:

Банан очищаємо і розминаємо виделкою до стану пюре. Потім перекладаємо в чашу блендера, додаємо вершкове масло і молоко, все збиваємо. В отриману суміш вбиваємо яйця, всипаємо цукор, сіль і спеції. Все збиваємо до однорідної маси. Готове тісто накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину. Потім дістаємо і збиваємо.

З отриманої маси печемо тонкі бананові млинці.

Приготуємо начинку (крем). У чашу міксера кладемо вершковий сир, додаємо йогурт, цукор і ванілін. Все збиваємо до однорідності.

Збираємо торт. Млинець кладемо на тарілку, зверху промазуємо кремом, потім знову млинець і ще раз крем. І так до тих пір, поки не закінчаться млинці. Останній млинець також покриваємо зверху кремом.

Приготуємо глазур. У чашці збиваємо вершки, коричневий цукор і вершкове масло. Отриману масу перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 10 хвилин. Потім додаємо ванілін і нарізані горіхи, все перемішуємо.

Отриманою глазур’ю заливаємо торт і залишаємо його просочуватися на декілька годин. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...