Баклажани з фаршем запечені в духовці

Сьогодні я покажу вам як приготувати в духовці запечені баклажани з фаршем, з помідорами і з сиром. Баклажани можна готувати з будь-яким фаршем, я використовую свиний.

Необхідні продукти:

  • 6 шт – баклажани
  • 3-4 шт – помідори (середні)
  • 1 шт – цибуля
  • 1 шт – морква
  • 400-500 гр – фаршу
  • 150-180 гр – сир
  • майонез
  • зелень
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування:

Баклажани розрізаємо навпіл, вирізаємо серединку і так проробити з усіма баклажанами.

Баклажани з фаршем запечені в духовці

Начинку з баклажанів нарізаємо невеликими кубиками і пересипаємо в миску. На розігріту сковороду з олією висипаємо заздалегідь подрібнену цибулю і нарізану кубиками моркву, перемішати.

Висипаємо нарізані баклажани, нарізані кубиками помідори і перемішати. Викладаємо 500 грам фаршу, відразу за своїм смаком посолити і поперчити. Добре перемішати з овочевою нарізкою і тушкувати на середньому вогні приблизно 15 хвилин.

Баклажани з фаршем запечені в духовці

Підготовлені баклажани перекладаємо на деко і викладаємо готову начинку, добре наповнюючи кожен баклажан, можете робити навіть з гіркою.

Баклажани з фаршем запечені в духовці

Зверху поливаємо майонезом і посипаємо натертим сиром.

Баклажани з фаршем запечені в духовці

Відправляємо баклажани в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 25-30 хвилин.

Готові баклажани дістаємо з духовки і перекладаємо на тарілку, за бажанням посипаємо зеленню.

Баклажани з фаршем запечені в духовці

Запечені баклажани з фаршем вийшли дуже смачні і легко готуються. Замість фаршу ви можете використовувати копчені сосиски і курку, теж буде дуже смачно.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...