Баклажани «Вогник» на зиму – ароматна і пікантна заготівля

Сезон заготовок в самому розпалі, а значить, пора приготувати свої улюблені заготовки на зиму. Якщо ви любите синенькі, тоді цей рецепт обов’язково вам сподобається. Це смачна заготівля, яка відмінно гармонує з будь-яким гарніром, смаженим м’ясом, рибними стравами, та й просто з шматочком свіжого хліба. Читайте майстер-клас і готуйте, не пошкодуєте!

Складові:

  • Баклажани – 2 кг.
  • Помідори – 500 г.
  • Перець солодкий – 500 г.
  • Перець гіркий – 1 шт.
  • Часник – 100 г.
  • Олія соняшникова – 50 г. + для запікання.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл.
  • Цукор – 70-80 г (за смаком).
  • Сіль – 0,5 – 0,75 ст. л. ( за смаком).
  • Зелень – 1 пучок.

Вихід: 5 банок по 480 г.

Як приготувати баклажани «Вогник»:

1. Баклажани підійдуть будь-якого сорту. Головне, щоб вони були молоді, без великого насіння і щільні на дотик. Овочі добре промийте. Очистіть від шкірки. Це можна і не робити. Наріжте кільцями 8-10 мм. Посипте невеликою кількістю солі і перемішайте. Залиште на 40-60 хвилин.

2. Злийте сік, що утворився. Промивати не потрібно, так як солі використовувалося чуть-чуть. Деко змастіть олією. Викладіть баклажани. Розігрійте духовку до 180-200 градусів і поставте блюдо запікатися на 15-20 хвилин. Баклажани мають стати м’якими, але при цьому тримати форму.

Баклажани «Вогник» на зиму - ароматна і пікантна заготівля

3. А поки приготуйте томатну заправку. Помідори промийте і перейдіть через м’ясорубку. Перелийте в казан або каструлю.

4. Перець потрібно очистити від насіння. Сполосніть. Наріжте шматочками і подрібніть на м’ясорубці. Додайте до томатного соку.

5. Очистіть часник. Пропустіть через м’ясорубку. Додайте до решти інгредієнтів.

Баклажани «Вогник» на зиму - ароматна і пікантна заготівля

6. Із зелені підійде петрушка або кріп. Подрібніть на м’ясорубці або дрібно наріжте. Додайте до овочів.

7. Всипте сіль, цукор. Додайте соняшникову олію без запаху. Перемішайте і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин на невеликому вогні. Влийте столовий оцет і варіть ще 5 хвилин. Спробуйте на смак і, якщо знадобиться, доведіть до бажаного смаку.

8. Баночки промийте і простерилізуйте. Так само поступите з кришками. У чисту тару розподіліть шарами баклажани з соусом.

Баклажани «Вогник» на зиму - ароматна і пікантна заготівля

9. Прикрийте кришками. Стерилізуйте 25-30 хвилин з моменту закипання.

10. Щільно закатайте. Переверніть і укутайте. Страва готова! Зберігайте в квартирі або підвалі.

Баклажани «Вогник» на зиму - ароматна і пікантна заготівля

Rating
( No ratings yet )
Loading...