Баклажани смажені як гриби виходять досить смачними і ситними. Страва відмінно гармонує з будь-яким гарніром, м’ясними та рибними стравами. Дуже смачно з такими баклажанами зробити бутерброд і з’їсти його на сніданок або перекус.
Інгредієнти:
- Баклажани – 400 г.
- Яйце – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 200 г.
- Олія соняшникова – 30 г.
- Кріп сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 – 2 дрібки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Приготування:
1. Баклажани промити, обсушити серветкою. Очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
2. Вбити велике яйце або 2 маленьких. Ретельно перемішати. Залишити на 40-50 хвилин, щоб вся яєчна суміш вбралася в баклажанові шматочки. Періодично перемішувати.
3. У сковорідку влити олію. Добре розігріти. Викласти баклажани.
4. Цибулю очистити, нарізати кубиками. Додати до баклажанів. Перемішати.
5. Обсмажити на помірному вогні до рум’яної скоринки, помішуючи.
6. Додати сіль, перець, кріп. Перемішати. Зменшити вогонь і смажити ще 4-5 хвилин.
Баклажани смажені як гриби готові.