Баклажани по-італійськи – улюблена закуска в моїй родині: рецепт

Баклажани по-італійськи - рецепт приготування

Оригінальні баклажанчики під пікантною заливкою – одна з наших улюблених літніх страв. Готуються вони за цим рецептом швидко і просто. Підходять як доповнення до будь-якого гарніру – м’ясо в цьому випадку не знадобиться. Зберігаються протягом декількох днів – якщо, звичайно, залишаються.

Інгредієнти і приготування баклажанів

Складовими страви є самі синенькі і соус.

Баклажани (на зазначену кількість соусу беру три середніх плода) промиваю і ріжу вздовж на тонкі довгі слайси.

Баклажани по-італійськи - улюблена закуска в моїй родині: рецепт

Заливаю підсоленою водою, залишаю на деякий час. Хвилин через 15 промиваю проточною водою – завдяки цій процедурі зникає гіркота, властива баклажанам. Слайси обсушую паперовим рушником і обсмажую в соняшниковій олії. Багато наливати її не потрібно – зазвичай вистачає однієї-двох столових ложок.

Паралельно готую соус. У сотейник вливаю столову ложку олії, 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку і 4 ложки (теж столові) готового соусу чілі. Доводжу суміш до кипіння, після чого вичавлюю в неї 2 зубчики часнику, добре перемішую і опускаю підсмажені баклажани. Тушу все кілька хвилин.

Якщо під рукою не виявляється соусу чілі – буває і таке – роблю його аналог. Для цього в томатну пасту (4 ложки) додаю за смаком оцет, корицю, чорний мелений перець і добре перемішую. Готові баклажани посипаю нарізаною кінзою – для цієї страви вона підходить.

Rating
( No ratings yet )
Loading...