Баклажани по-грузинськи – рецепт смачної закуски з овочів

Як вам грузинська кухня? Баклажани в її виконанні не пробували?  Ось як їх готують місцеві кулінари.

Перелік того, що потрібно:

  • Кілька баклажанів;
  • Морквини взяти пару штук;
  • Пучок петрушки;
  • Перець червоний стручковий (гіркий);
  • Часнику – як любите;
  • Солі – за смаком;
  • Дрібка цукрового піску;
  • Оцту – трохи;
  • Олії (соняшникової) – пару ст.ложек.

Покроковий процес приготування:

1. Вимити ретельно кожен баклажан. Потім треба обрізати його краї і варити до того моменту, як вони пом’якшають. Придавіть їх вантажем і нехай всю ніч так лежать.

2. На тертці з великими різцями потріть морквину. З’єднайте з часником і петрушкою нарізаною.

3. Олію і оцет змішайте в пропорції 1:1, посоліть і покладіть цукор.

4. Треба розрізати уздовж кожен баклажан на дві половини. Першу промастіть сумішшю з моркви і часнику. Другою половиною закрийте.

5. Тепер перекладайте ці баклажанчики в каструльку, обсипте нарізаним гірким перцем, після треба цю суміш залити сумішшю з олії і оцту.

Рівно через 24 години баклажани можна пробувати. І насолоджуватися!

Зберігати їх краще всього там, де прохолодно. Як вам грузинська страва?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...