Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

Смак у таких баклажанів приголомшливий. Для них будуть потрібні прості продукти, які відмінно поєднуються між собою. Баклажани можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді. На підготовку і запікання потрібно трохи часу, за рахунок того, що баклажани перед запіканням швидко відварюю. Такий метод відмінно підходить для будь-якої начинки.

Складові:

  • 3 шт. – баклажани
  • 90 гр. – сир (твердий)
  • 1,5 – склянки молоко
  • 40 гр. – вершкове масло
  • 2 ст.л. – мука
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Баклажани з допомогою овочечистки очищаємо від шкірки. У каструлю об’ємом 3 літри наливаємо воду (трохи більше половини каструлі), солимо і нагріваємо до кипіння.

2. Підготовлені баклажани розрізаємо навпіл і видаляємо чайною ложкою м’якоть з насінням. Отримуємо половинки з невеликими заглибленнями.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

3. У киплячу солону воду викладаємо баклажани, доводимо до кипіння на високій температурі і варимо рівно 1 хвилину. За цей час вони стануть м’якими і швидко запекутся в духовці. Такий метод відмінно підходить і для швидкого запікання баклажанів з готовою м’ясною, грибною і овочевою начинкою.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

4. Баклажани розрізаною стороною вгору викладаємо у форму, змащену олією.

5. Поки готуємо баклажани, в сковороді або ковші розтоплюємо масло і додаємо борошно (я використовую вівсяну муку, можна брати будь-яку за смаком). Перемішуємо вінчиком і обсмажуємо борошно кілька хвилин.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

6. Потім вливаємо тонкою цівкою молоко, добре перемішуємо вінчиком, варимо на середній температурі, поки суміш не загусне, і доповнюємо сіллю. Суміш по консистенції повинна вийти густа як сметана. Це соус Бешамель, тільки з вівсяним борошном і без мускатного горіха.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

7. Готовий соус розподіляємо на половинках баклажана.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

8. Зверху посипаємо грубо натертим сиром, ставимо форму в духовку, попередньо включену на 200 градусів, і запікаємо близько 15 хвилин. Залежить від духовки.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

9. Баклажани після відварювання готуються швидко. Як тільки сир розплавиться і злегка зарум’яниться, страву виймаємо з духовки.

Баклажани під білим соусом. Показую метод, при якому баклажани швидко запікаються

10. Баклажани виходять дуже соковитими, ситними і смачними, за рахунок білого соусу і сиру набувають насичений вершковий смак. Їх можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді.

Rating
( No ratings yet )
Loading...