Баклажани на зиму, які всі їдять із задоволенням

Ці смачні овочі – просто ідеальне доповнення до будь-якого гарніру. Можна додати їх до смаженої картоплі чи подати разом із картопляним пюре. Або ж у горщиках по-селянськи.

Необхідні продукти:

  • Півтора кілограми баклажанів;
  • Три болгарські перці;
  • Часнику взяти цілу головку;
  • 60 мілілітрів олії (соняшникової);
  • 25 мілілітрів оцту 9-ти процентного;
  • Одну з половиною стол. ложки цукру;
  • 1 стол. ложку солі.

Покроковий процес приготування:

1. Наріжте баклажани як бруски. Якщо ви не знаєте, чи гірчать овочі, то посипте їх сіллю і залиште на 20 хв. Сіль виведе гіркоту. Однак у наші дні подібних синеньких майже немає. Тому можете не виконувати цю процедуру.

2. Взявши блендер, подрібніть три солодкі перці і головку часнику (до дрібних шматочків).

3. Покладіть баклажани у воду, що вже закипіла, і після того, як вона знову закипить, варіть п’ять хвилин|мінути|. За допомогою друшляка вилийте воду.

4. Змішайте баклажани з порізаними овочами, додайте оцту та олії, солі та цукру. Розмішайте, доведіть до кипіння і варіть трохи більше 5-ти хв.

5. Розкладіть гарячий салат у простерилізовані банки, закрутіть кришки та переверніть дном догори. Укутайте до повного остигання банок.

Ці дивовижно смачні баклажани перед їжею трошки посипте приправою з грибів і покладіть одну ложку нерафінованої олії. Їжте на здоров “я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...