Баклажани, квасоля, солодкий перець, помідори – прекрасне поєднання для смачного салату на зиму

Цей салатик обожнюють всі мої друзі, колеги і рідні. Підходить він до будь-якої страви і гарніру, хоча і сам може стати самостійною вечерею, адже він дуже ситний за рахунок квасолі. Щороку намагаюся закрити побільше баночок чудесного салату, щоб насолоджуватися ним всю зиму!

Інгредієнти, які необхідні (розраховано на 5 півлітрових баночок):

  • 300 г квасолі;
  • Пів кг солодкого перцю;
  • Пів кг помідорів;
  • Один кг баклажан;
  • Дві ріпчасті цибулини;
  • 2 стол. ложки олії соняшникової;
  • 1 стол. ложка солі з гіркою;
  • 2 стол. ложки 9% -ого оцту;
  • 3 стол. ложки цукру без гірки.

Приступаю до приготування

В першу чергу я варю квасолю приблизно одну годину. Точний час буде залежати від сорту квасолі і її стиглості, тому я завжди пробую перш, ніж зняти з вогню.

Овочі мию і ріжу у вигляді невеликих кубиків приблизно 1 на 1 сантиметр.

Всі овочі складаю у велику каструлю і розміщую на вогонь слабкої інтенсивності, щоб нічого не википіло.

Після закипання варю 20 хвилин, а після всипаю сіль, цукор, виливаю олію і закидаю до овочів квасолю. Добре все перемішую і варю ще десять хвилин.

В самому кінці вливаю оцет і відразу ж розкладаю салатик по банках, які попередньо простерилізувала.

Закатую і ложу під плед догори дном. Зберігаю вдома в шафці.

Баклажани, квасоля, солодкий перець, помідори - прекрасне поєднання для смачного салату на зиму

Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Loading...