Баклажани «Херсонес» на зиму – відмінний рецепт

У назві відображений грецьке джерело походження закуски, яка напевно з часом набула нові насичені відтінки смаку, розширивши регіональні межі використання. Заготівля являє собою скибочки баклажанів в пряній помідорно-перцевій заливці. Така закуска з баклажанів апетитно урізноманітне ваше зимове меню своїм пікантним смаком і ароматом.

Інгредієнти на 4 банки ємністю 500 мл:

  • баклажани – 1 кг
  • солодкий перець – 1 шт.
  • перець гіркий – 1 шт.
  • часник – 6 зубчиків
  • помідори – 1 кг
  • сіль – 2 ч. ложки
  • цукор – 4 ст. ложки
  • оцет столовий 9% – 4 ч. ложки

Баклажани «Херсонес» на зиму: приготування

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Помідори вимийте і наріжте на скибочки, зручні для подрібнення в м’ясорубці. Солодкий перець вимийте, видаліть насіння і теж наріжте на шматочки.

Гіркий перець, видаливши плодоніжки, наріжте на кілька частин. Вичищати насіння чи ні, ваше рішення в залежності від ваших уподобань гостроти заготовки. Часник розділіть на зубчики і очистіть від лушпиння.

Підготовлені овочі – помідори, солодкий і гіркий перець, часник пропустіть через м’ясорубку або подрібнити блендером. Отриману томатну масу перелийте в каструлю з товстим дном і на середньому вогні доведіть до кипіння.

Додайте цукор, сіль і варіть протягом 10 хвилин. Тим часом вимийте баклажани і наріжте їх кружками товщиною 3-5 мм. Великі кружки розріжте ще навпіл. Банки вимийте і стерилізуйте будь-яким методом.

Після закінчення 10-хвилинного варіння додайте в томатну заливку баклажани і варіть, помішуючи, на середньому вогні 15 хвилин. В кінці варіння додайте оцет, перемішайте. Розкладіть закуску в стерильні банки, щільно закрийте і укутайте.

Повністю остиглі банки з баклажанами «Херсонес» на зиму заберіть на зберігання в темну комору, можна з кімнатною температурою.

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...