Пропонуємо приготувати дуже смачну і ароматну закуску з баклажанів з приправою для шашлику і копченою паприкою. Баклажани за цим рецептом виходять злегка гостренькими і нагадують за смаком смажене на вугіллі м’ясо з овочами. Для любителів особливо гострих закусок можна додати в маринад перець чилі за бажанням.
Підготуємо всі продукти по рецепту. Плоди баклажанів потрібно помити і гострим ножем зняти шкірку, щоб прибрати зайву гіркоту, а потім зважити. Цибулю і часник так само миємо й очищаємо від покривних лусок.
Інгредієнти на 2 банки 500 мл:
- Баклажани – 900 г.
- Цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
- Часник – 1 середня головка.
- Приправа для шашлику – 1 ст. л.
- Паприка копчена – 1 ч. л.
- Перець мелений (суміш) – за смаком.
- Сіль кухонна – 2 ч .л. (Трохи з гіркою).
- Олія соняшникова – для смаження.
- Оцет столовий 9% – 40 мл.
- Вода кип’ячена – 150 мл.
Як приготувати баклажани як шашлик:
1. Нарізаємо баклажани скибочками або кружальцями завтовшки 1 см.
2. Цибулину ріжемо півкільцями.
3. Часточки часнику ріжемо тонкими пластинками. Можна натерти часник на дрібній тертці або пропустити через прес, якщо вам так більше подобається.
4. Баклажани злегка обсмажуємо в невеликій кількості олії до злегка рум’яної скоринки і поміщаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.
5. У миску викладаємо частину обсмажених баклажанів.
6. Зверху присипаємо різаною цибулею.
7. Додаємо сіль, копчену паприку, приправу для шашлику, мелений перець за смаком, часник. Сіль набираємо в ложку з невеликою гіркою звичайну кухонну.
8. З рештою баклажанами чинимо так само. Останній верхній шар баклажанів тільки солимо і перчимо. Скибочки намагаємося укласти щільніше один до одного. Кожен наступний шар баклажанів посипаємо сіллю, приправою, часником і цибулею.
9. Виливаємо в миску оцет і кип’ячену воду за рецептом, накриваємо овочі відповідною за розміром тарілкою і поміщаємо на неї невеликий вантаж (я просто ставлю банку з водою). Залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 5-6 годин, щоб баклажани пустили сік і трохи промаринувалися.
10. Баклажани як шашлик на зиму після перебування в ароматному маринаді практично готові. Їх можна вже спробувати і подати на вечерю в якості закуски.
11. Замариновані баклажани розкладаємо по простерилізованим чистим баночках разом з цибулею і заливаємо розсолом. Прикриваємо стерильними кришками.
12. Розміщуємо заповнені банки в каструлю, дно якої вистеляємо бавовняним рушником, заливаємо теплу воду і ставимо на плиту. Стерилізуємо з моменту закипання води 20 хвилин. Потім закатуємо кришками і залишаємо остигати під пледом або щільним рушником.
Баклажани як шашлик на зиму готові. Переносимо банки з закускою в темне і прохолодне місце на зберігання до зими.