Баклажани як шашлик на зиму – дуже смачні і ароматні

Пропонуємо приготувати дуже смачну і ароматну закуску з баклажанів з приправою для шашлику і копченою паприкою. Баклажани за цим рецептом виходять злегка гостренькими і нагадують за смаком смажене на вугіллі м’ясо з овочами. Для любителів особливо гострих закусок можна додати в маринад перець чилі за бажанням.

Підготуємо всі продукти по рецепту. Плоди баклажанів потрібно помити і гострим ножем зняти шкірку, щоб прибрати зайву гіркоту, а потім зважити. Цибулю і часник так само миємо й очищаємо від покривних лусок.

Інгредієнти на 2 банки 500 мл:

  • Баклажани – 900 г.
  • Цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
  • Часник – 1 середня головка.
  • Приправа для шашлику – 1 ст. л.
  • Паприка копчена – 1 ч. л.
  • Перець мелений (суміш) – за смаком.
  • Сіль кухонна – 2 ч .л. (Трохи з гіркою).
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл.
  • Вода кип’ячена – 150 мл.

Як приготувати баклажани як шашлик:

1. Нарізаємо баклажани скибочками або кружальцями завтовшки 1 см.

2. Цибулину ріжемо півкільцями.

3. Часточки часнику ріжемо тонкими пластинками. Можна натерти часник на дрібній тертці або пропустити через прес, якщо вам так більше подобається.

4. Баклажани злегка обсмажуємо в невеликій кількості олії до злегка рум’яної скоринки і поміщаємо на тарілку з паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир.

Баклажани як шашлик на зиму - дуже смачні і ароматні

5. У миску викладаємо частину обсмажених баклажанів.

6. Зверху присипаємо різаною цибулею.

7. Додаємо сіль, копчену паприку, приправу для шашлику, мелений перець за смаком, часник. Сіль набираємо в ложку з невеликою гіркою звичайну кухонну.

8. З рештою баклажанами чинимо так само. Останній верхній шар баклажанів тільки солимо і перчимо. Скибочки намагаємося укласти щільніше один до одного. Кожен наступний шар баклажанів посипаємо сіллю, приправою, часником і цибулею.

Баклажани як шашлик на зиму - дуже смачні і ароматні

9. Виливаємо в миску оцет і кип’ячену воду за рецептом, накриваємо овочі відповідною за розміром тарілкою і поміщаємо на неї невеликий вантаж (я просто ставлю банку з водою). Залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 5-6 годин, щоб баклажани пустили сік і трохи промаринувалися.

Баклажани як шашлик на зиму - дуже смачні і ароматні

10. Баклажани як шашлик на зиму після перебування в ароматному маринаді практично готові. Їх можна вже спробувати і подати на вечерю в якості закуски.

11. Замариновані баклажани розкладаємо по простерилізованим чистим баночках разом з цибулею і заливаємо розсолом. Прикриваємо стерильними кришками.

Баклажани як шашлик на зиму - дуже смачні і ароматні

12. Розміщуємо заповнені банки в каструлю, дно якої вистеляємо бавовняним рушником, заливаємо теплу воду і ставимо на плиту. Стерилізуємо з моменту закипання води 20 хвилин. Потім закатуємо кришками і залишаємо остигати під пледом або щільним рушником.

Баклажани як шашлик на зиму готові. Переносимо банки з закускою в темне і прохолодне місце на зберігання до зими.

Баклажани як шашлик на зиму - дуже смачні і ароматні

Rating
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Loading...