Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Баклажани, як гриби, нескладно приготувати в домашніх умовах. Хочете отримати відмінну закуску на зиму? Тоді використовуйте популярний рецепт баклажанів з часником.

Щоб баклажани вийшли, як гриби, беремо такі продукти:

  • баклажани – 3 кг;
  • часник – 150 г;
  • петрушка свіжа – 30 г;
  • кріп свіжий – 60 г;
  • сіль – 2 ст. л .;
  • олія соняшникова – 200 мл;
  • оцет 9% – 150 мл;
  • перець духмяний – 3 шт .;
  • перець чорний горошком – 5 шт.

Як приготувати баклажани, як гриби, правильно

Перед приготуванням баклажани миємо, даємо стекти воді і відразу зрізаємо плодоніжки. Чиста вага овочів за рецептом вважаємо без хвостиків. Нарізаємо баклажани поперечними кружечками або квадратиками за бажанням.

Засипаємо нарізані баклажани в каструлю з киплячою водою. Проварюємо не більше 3-5 хвилин з моменту закипання.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Змішуємо нарізану зелень з нарізаним часником. Заливаємо оцет, олію, солимо і додаємо горошини чорного і запашного перцю. Перемішуємо ретельно всі інгредієнти для заправки.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Виймаємо проварені баклажани на друшляк, даємо стекти воді і охолоджуємо овочі.

Додаємо до баклажанів часникову приправу. Перемішуємо, злегка струшуючи каструлю.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Укладаємо шматочки маринованих баклажанів в сухі стерильні банки. Злегка провертаємо і струшуємо банку, щоб інгредієнти ущільнилися в ємності.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Ставимо банки для стерилізації в каструлю з теплою водою. На дно каструлі слід покласти тканину, складену в декілька разів, або дерев’яну решітку. Між стінками стерилізатора і банками обов’язково повинен бути зазор не менше 5 мм.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

Стерилізуємо салат 15-20 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Виймаємо і закатуємо банки кришками. Перевертаємо їх і залишаємо до повного охолодження.

Баклажани, як гриби, на зиму з часником: покроковий рецепт

На виході виходить 4 літрові банки (20 порцій) смачних баклажанів, які нагадують за смаком гриби. Зберігати такий гострий салат після стерилізації можна в коморі при кімнатній температурі.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...