Баклажани «Як гриби» на зиму. Як приготувати смачні баклажани

Любителі цього овоча роблять заготовки на зиму із запасом. Неймовірно смачний і корисний овоч дуже добре поєднується з часником. Буває і таке, що його плутають з грибами. Приготувати баклажани, як «гриби» не складно, але кінцевий підсумок вас дуже навіть вразить.

Отже, нам знадобиться:

  • Баклажани (найкраще відбирати баклажани середніх розмірів, щоб вони не були пом’яті, бажано тільки з грядки) – 4 кг;
  • Часник – 2 головки;
  • Оцет 9% яблучний – 300 мілілітрів;
  • Сіль – 6 столових ложок (4 ложки для замочування);
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Вода – 3 літри;
  • Спеції (за смаком).

Як приготувати баклажани?

Для початку потрібно підготувати до заготівлі баклажани, ретельно промити їх у проточній воді, видалити плодоніжки, і порізати (на круги, на напів кола, квадратами), головне щоб шматочки не були тонкими. Потім викласти в окрему глибоку ємність і залити водою. Додати сіль, помішуючи розчинити у воді і залишити вимочуватися на одну годину. Через цей час промити їх в чистій воді. Це робиться для того, щоб позбутися від гіркоти в овочі.

Поки баклажани знаходяться у воді, готуємо все інше. Чистимо і пропускаємо часник через часникодавилку.

Готуємо в каструлі маринад, вливаємо в неї три літри води, дві ложки цукру і стільки ж солі. Додаємо спеції (лавровий лист і перець горошком). Розмішуємо все і відправляємо на газ, як тільки вода закипить, кладемо в неї баклажани на сім хвилин. За дві хвилини до готовності вливаємо оцет і додаємо часник.

Банки закатуємо в гарячому вигляді. Звичним методом закатуємо кришки, перевертаємо банки і встановлюємо їх в ковдру, поки ті повністю не охолонуть.

Варто відзначити, що баклажани потрібно зберігати тільки в прохолодному місці.

А вже взимку, баклажани «як гриби» подаючи на стіл потрібно полити олією і додати свіжу зелень. Вдалих заготовок!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...