Багатошаровий вишневий торт зі сметанно-вершковим кремом

Багатошаровий вишневий торт зі сметанно-вершковим кремом став хітом в нашій родині. Хотіла б сказати, що випікаю його тільки в особливих випадках, але не тут-то було. Іноді так мрію про його смак, що кидаю все і приступаю до готування. Аж надто люблю!

У цьому рецепті найбільше часу займає підготовка ягід, так як їх необхідно настоювати. Тому почати раджу саме з неї. Випікання шоколадних коржів – процес трудомісткий, проте займає він менше години.З цим рецептом треба повозитися, але результат того вартий! Спробуйте!

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 345 г
  • Цукор – 210 г
  • Вершкове масло – 105 г
  • Мед – 4 ст. л.
  • Какао-порошок – 70 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Ром – 1 ст. л.
  • Сода – 9 г
  • Вишня – 500 г
  • Вода – 3 ст. л.
  • Ваніль – за смаком
  • Кукурудзяний крохмаль – 12 г
  • Сметана – 400 г
  • Вершки – 350 г
  • Цукрова пудра – 130 г

Як приготувати вишневий торт

Для початку підготуйте вишню. Якщо використовуєте свіжу, то витягніть кісточки. Покладіть ягоди в сотейник, засипте цукром (80 г), залийте водою і додайте паличку ванілі. Злегка прогрійте.

Змішайте 3 ст. л. води і кукурудзяний крохмаль і влийте суміш в теплі вишні. Доведіть до кипіння, потім проваріть пару-трійку хвилин.

Влийте 1 ст. л. рому, проваріть ще кілька секунд, зніміть з вогню і дайте настоятися під кришкою протягом двох годин. Тим часом приготуйте шоколадні коржі.

Потримайте мед на водяній бані до повного розтоплення продукту, потім додайте соду. Мед почне пінитися.

Багатошаровий вишневий торт зі сметанно-вершковим кремом

Безперервно помішуючи віночком, продовжуйте варити ще хвилину. Додайте нарізане кубиками масло і дайте йому повністю розтопиться.

Тим часом збийте яйця з цукром (130 г) протягом 1 хвилини. Додайте їх в масляно-медову суміш і продовжуйте варити ще 30 секунд. Зніміть масу з вогню і відразу ж просійте в неї борошно і какао. Замісіть злегка тягуче тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте в холодильник на 1 годину.

Розділіть тісто на 14 рівних частин. Візьміть одну частину і розкачайте її в тонкий пласт. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 2-3 хвилини.

Вийміть корж з духовки і, поки він теплий, обріжте з нього коло зі стороною 16 см. Охолодіть на решітці. Поки випікається один корж, підготуйте наступний.

Багатошаровий вишневий торт зі сметанно-вершковим кремом

Приготуйте сметанно-вершковий крем. Попередньо поставте миску і віночок в холодильник на 10 хвилин. У охолодженої мисці змішайте сметану, вершки і цукрову пудру. Збийте до пишності.

Зберіть торт. Відкиньте вишні на сито, щоб стекла зайва рідина. Кожен корж промажте двома столовими ложками крему і рівномірно розкладіть вишні. Трохи крему залиште для обмазки. Закрийте торт плівкою і відправте в холодильник на 3 години, щоб коржі розм’якшилися. Потім обмажте його кремом і прикрасьте на свій смак (з обрізків можна зробити крихту і ними обсипати).

Багатошаровий вишневий торт зі сметанно-вершковим кремом

Коржі після випічки виходять сухими і ламкими, але вони дуже добре просочуються кремом. Багатошаровий вишневий торт – незвичайно смачний, від якого неможливо відірватися. Приготуйте і переконайтеся в цьому самі!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...