Багатошаровий «Сметанник» – найпростіший і найсмачніший торт

Багатошаровий торт «Сметанник» - рецепт приготування

Приготуємо разом з нами торт «Сметанник» найпростіший, смачний і дуже домашній торт. Для його приготування потрібні дуже прості продукти, а подати його можна до будь-якого святкового столу: на День Народження, Новий Рік, Різдво чи просто до чаю.

Складові:

  • Цукор – 2/3 ст
  • Сметана – 1 ст
  • Яйце – 1 шт
  • Борошно – 650-750 гр
  • Сода – 1ч л
  • Оцет 9% – 2 ч л
  • Сіль – щіпка

Крем:

  • Сметана 25-30% – 800 гр
  • Цукрова пудра – 200 гр
  • Ванільний цукор – 1 пак (8гр)

Приготування торта

Замісити тісто з яйця, цукру, сметани, соди, оцту, солі і борошна. Має вийти м’яке тісто – у нас пішло 590 гр борошна. Залишаємо відпочити на 15 хвилин. Тісто помісити трохи на столі і поділити на частини (у нас 12).

Кожну частину розкачати дуже тонко, щоб рука світилася. Наколоти виделкою і випікати в духовці при температурі 190 гр приблизно 4-5 хвилин. Сильно не підсушувати і відразу обрізати по потрібному розміру. Потім всі обрізки подрібнити в крихту.

З сметани, цукрової пудри і ванільного цукру приготувати крем. Перемазати всі коржі, верх і боки теж і обсипати крихтою. Прикрасити за бажанням. Дати просочитися при кімнатній температурі 2 години, а потім в холодильник на 6-7 годин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...