Салат високий і красивий, готується легко і просто, виходить легким і ситним одночасно. Прекрасно прикрасить будь-який святковий стіл!
Необхідні продукти:
- 4 яйця,
- 320 грам відвареного м’яса,
- 420 грам (5-7 шт.) відвареної картоплі,
- 160 грам (1-2 шт.) цибулі,
- 320 грам (3-4 шт.) відвареної моркви,
- 320 грам маринованих огірків,
- 260 грам консервованого зеленого горошку,
- 280 грам майонезу.
Покроковий процес приготування:
Дрібно наріжемо 2 цибулини середнього розміру і заллємо цибулю розсолом від маринованих огірків. Залишити цибулю маринуватися.
Дрібно наріжемо мариновані огірки та відварене м’ясо. У мене свинина, можна брати яловичину, або будь-яке інше на смак.
На великій тертці натремо відварені картоплю та моркву. Картоплю та моркву я відварюю в мундирах.
4 відварені яйця розділимо на білки та жовтки. Білки окремо натріть на дрібній тертці, жовтки на великій тертці. З консервованого зеленого горошку злити рідину.
З маринованої цибулі зіллємо маринад, і цибулю відіжмемо. Відіжмемо і сіллю зайвий маринад з маринованих огірків
Я солю овочі, коли відварюю. Тому коли формую салат вже нічого не підсолюю. Якщо під час варіння ви овочі не солили, то можна картоплю та моркву злегка підсолити під час збирання в шари.
Сформуємо салат.
- Першим шаром викладаємо 2/3 частини від натертої відвареної картоплі. Щоб шар не був сухим, я викладаю частину картоплі та покриваю її тонкою сіточкою з майонезу. Викладаю другу частину, також покриваю тонкою сіточкою з майонезу. Розмазуємо майонез ложкою, картопляний шар злегка утрамбовуємо.
- На картоплю викладаємо половину нарізаних маринованих огірків, покриваємо сіточкою з майонезу і майонез розрівнюємо.
- На огірки рівномірно викладаємо половину нарізаного відвареного м’яса
- На м’ясо рівномірно викладаємо половину маринованої цибулі. Цибулю покриваємо тонкою сіточкою майонезу.
- На майонезну сіточку рівномірно викладаємо половину натертої відвареної моркви, покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
- На моркву в один шар викладаємо зелений горошок, покриваємо сіточкою з майонезу, розрівнюємо майонез.
- На горошок рівномірно викладаємо натертий жовток, жовток покриваємо легкою сіточкою з майонезу.
- На майонезну сіточку один шар викладаємо зелений горошок, горошок покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
- Далі повторюємо шари. Викладаємо картоплю, що залишилася, і промазуємо її майонезом. На картоплю викладаємо м’ясо, що залишилося.
- На м’ясо рівномірно викладаємо цибулю. Цибулю покриваємо сіточкою з майонезу. На сіточку з майонезу рівномірно викладаємо моркву, моркву покриваємо сіточкою з майонезу, розрівнюємо майонез.
- Викладаємо мариновані огірки, що залишилися, огірки покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
- Останнім шаром поступово викладаємо натерті білки. Білки не притискаємо, викладаємо повітряно.
Забираємо салат у холодильник настоятися на 2-3 години. Можна приготувати салат увечері та прибрати в холодильник на ніч.
Перед подачею на стіл салат звільняємо від форми та ацетатної плівки. Зверху салат прикрашаємо зеленим горошком.
Салат дуже смачний, і хоча в ньому присутні м’ясо та картопля, він виходить легким та ніжним.