Багатошаровий салат Олів’є на святковий стіл

Салат високий і красивий, готується легко і просто, виходить легким і ситним одночасно. Прекрасно прикрасить будь-який святковий стіл!

Необхідні продукти:

  • 4 яйця,
  • 320 грам відвареного м’яса,
  • 420 грам (5-7 шт.) відвареної картоплі,
  • 160 грам (1-2 шт.) цибулі,
  • 320 грам (3-4 шт.) відвареної моркви,
  • 320 грам маринованих огірків,
  • 260 грам консервованого зеленого горошку,
  • 280 грам майонезу.

Покроковий процес приготування:

Дрібно наріжемо 2 цибулини середнього розміру і заллємо цибулю розсолом від маринованих огірків. Залишити цибулю маринуватися.

Дрібно наріжемо мариновані огірки та відварене м’ясо. У мене свинина, можна брати яловичину, або будь-яке інше на смак.

На великій тертці натремо відварені картоплю та моркву. Картоплю та моркву я відварюю в мундирах.

4 відварені яйця розділимо на білки та жовтки. Білки окремо натріть на дрібній тертці, жовтки на великій тертці. З консервованого зеленого горошку злити рідину.

З маринованої цибулі зіллємо маринад, і цибулю відіжмемо. Відіжмемо і сіллю зайвий маринад з маринованих огірків

Я солю овочі, коли відварюю. Тому коли формую салат вже нічого не підсолюю. Якщо під час варіння ви овочі не солили, то можна картоплю та моркву злегка підсолити під час збирання в шари.

Сформуємо салат.

  1. Першим шаром викладаємо 2/3 частини від натертої відвареної картоплі. Щоб шар не був сухим, я викладаю частину картоплі та покриваю її тонкою сіточкою з майонезу. Викладаю другу частину, також покриваю тонкою сіточкою з майонезу. Розмазуємо майонез ложкою, картопляний шар злегка утрамбовуємо.
  2. На картоплю викладаємо половину нарізаних маринованих огірків, покриваємо сіточкою з майонезу і майонез розрівнюємо.
  3. На огірки рівномірно викладаємо половину нарізаного відвареного м’яса
  4. На м’ясо рівномірно викладаємо половину маринованої цибулі. Цибулю покриваємо тонкою сіточкою майонезу.
  5. На майонезну сіточку рівномірно викладаємо половину натертої відвареної моркви, покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
  6. На моркву в один шар викладаємо зелений горошок, покриваємо сіточкою з майонезу, розрівнюємо майонез.
  7. На горошок рівномірно викладаємо натертий жовток, жовток покриваємо легкою сіточкою з майонезу.
  8. На майонезну сіточку один шар викладаємо зелений горошок, горошок покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
  9. Далі повторюємо шари. Викладаємо картоплю, що залишилася, і промазуємо її майонезом. На картоплю викладаємо м’ясо, що залишилося.
  10. На м’ясо рівномірно викладаємо цибулю. Цибулю покриваємо сіточкою з майонезу. На сіточку з майонезу рівномірно викладаємо моркву, моркву покриваємо сіточкою з майонезу, розрівнюємо майонез.
  11. Викладаємо мариновані огірки, що залишилися, огірки покриваємо сіточкою з майонезу, майонез розрівнюємо.
  12. Останнім шаром поступово викладаємо натерті білки. Білки не притискаємо, викладаємо повітряно.

Багатошаровий салат Олів'є на святковий стіл

Забираємо салат у холодильник настоятися на 2-3 години. Можна приготувати салат увечері та прибрати в холодильник на ніч.

Перед подачею на стіл салат звільняємо від форми та ацетатної плівки. Зверху салат прикрашаємо зеленим горошком.

Салат дуже смачний, і хоча в ньому присутні м’ясо та картопля, він виходить легким та ніжним.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...