«Багато солодкого шкідливо, а мало – прикро»: торт «Карамельна ніч» з горіхами

Пропонуємо рецепт смачного карамельного торта «Карамельна ніч» з горіховим бісквітом.

Для торта діаметром 22-24 см буде потрібно:

Тісто:

  • 170 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 50 г крохмалю;
  • 5 яєць;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 100 г горіхів;
  • дрібка солі;
  • ванілін.

Крем:

  • 700 г сметани 20-25%;
  • 280 г вареного згущеного молока.

Начинка:

  • 2-3 груші;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 ст. л. меду;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • дрібка лимонної кислоти.

Приготування торта «Карамельна ніч»:

1. За допомогою міксера яйця збиваємо з цукром і сіллю до світлої піни близько 10 хвилин.

2. Борошно змішати з розпушувачем, ваніліном, крохмалем, невеликими порціями додаємо в яєчну суміш і акуратно перемішуємо.

3. Тісто змішуємо з подрібненим смаженими горіхами і викладаємо у форму з пергаментом, випікаємо при t = 180 ° 30-40 хвилин.

4. Бісквіту даємо охолонути 10 хвилин і виймаємо з форми. Обертаємо його плівкою і відправляємо в холод на півгодини, щоб розподілилася волога по випічці і не кришилася.

5. Для начинки очищаємо груші, нарізаємо їх на кубики. У сковорідці з вершковим маслом змішуємо цукор з медом, корицею і лимонною кислотою.

6. Опускаємо в сковорідку кубики груш, смажимо до випаровування рідини 5-6 хвилин.

7. У бісквіта зрізаємо верхівку і нарізаємо на 4 коржа.

8. Для крему змішуємо сметану невеликими порціями з вареним згущеним молоком.

9. Збираємо торт, коржі змащуємо кремом і начинкою, укладаємо один на другого.

10. Останній корж змащуємо кремом, обертаємо плівкою і ставимо в холод на 2-3 години просочуватися.

11. Дістаємо торт, знімаємо плівку, змащуємо боки залишками крему і обсипаємо бісквітною крихтою.

12. При бажанні можна прикрасити торт кремом з вареного згущеного молока і сметани. Подаємо до столу.

«Багато солодкого шкідливо, а мало - прикро»: торт «Карамельна ніч» з горіхами

Rating
( No ratings yet )
Loading...